Atletism - CM: Andrei Gag a ratat calificarea în finala la greutate, cu doar 19,74 m

Atletism - CM: Andrei Gag a ratat calificarea în finala la greutate, cu doar 19,74 m

Atletul român Andrei Gag a ratat calificarea în finala probei de aruncarea greutății din cadrul Campionatelor mondiale de la Beijing, reușind o singură încercare din cele 3 ale preliminariilor, de doar 19,74 m, după ce, cu 3 săptămâni în urmă stabilea, la Pitești, un nou record național, cu 20,96 m.

Mai puțin obișnuit cu o competiție de un asemenea nivel, Andrei Gag a fost, totuși, la doar 20 cm de rezultatul ultimului finalist, neozeelandezul Jacko Gill (19,94 m), într-o dispută de o valoare excepțională, mai ales prin prestațiile favoriților, americanul Joe Kovacs, cu cel mai bun rezultat al calificărilor, 21,36 m, și germanul David Storil — 21,26 m.

În afara stadionului, spectaculosul "Cuib de pasăre", duminică dimineața s-a acordat și primul titlu al acestei zile a Mondialelor, cel de la 20 km marș masculin, medalia de aur revenind spaniolului Miguel Angel Lopez, în 1h19'14" (cel mai bun rezultat al carierei), urmat de chinezul Zhen Wang — 1h19'29" și de canadianul Benjamin Thorne — 1h19'57".

Duminică după-amiază, de la ora 16,15 (ora Bucureștiului) este programată, în încheierea celei de-a 4-a reuniuni a competiției, spectaculoasa finală a probei masculine de 100 m. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un asemenea animal ar trebui arestat!

2 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…