Atletism-CE: Florentina Marincu, medaliată cu bronz la lungime, cu un nou record european de junioare

Atletism-CE: Florentina Marincu, medaliată cu bronz la lungime, cu un nou record european de junioare

Trimisul Agerpres, Teodora Oprea, transmite: Atleta româncă Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime din cadrul Campionatelor europene indoor de la Praga, cu un rezultat de 6,79 m, nou record european de junioare, iar Alina Rotaru a ocupat un meritoriu loc 4, cu 6,74 m, cel mai bun rezultat din carieră.

Florentina Marincu, cea mai tânără concurentă de la aceste campionate (18 ani), a făcut un concurs excepțional, doborând de două ori recordul european de junioare, prima oară din a doua săritură, cu 6,70 m, apoi din a 5-a, acest 6,79 m reprezentând un prag extrem de important pentru o carieră care se află abia la început, deși membra clubului Cetate Deva, antrenată de Nicolae Alexe, mai are în palmares două titluri de campioană mondială de cadete, la lungime și triplusalt, în 2013, la Donețk.

Medalia de bronz a hunedorencei este așteptată de 4 ani de atletismul românesc, ultimul trofeu fiind tot o medalie de bronz, obținută în 2011 de Marian Oprea, la triplusalt, la CE indoor de la Paris.

Și cealaltă atletă româncă prezentă în finală a avut, a doua ca vârstă după Marincu, la numai 22 de ani, Alina Rotaru (Steaua București), a avut o comportare remarcabilă, ocupând multă vreme locul 3, după a doua serie de sărituri, cu 6,74 m, pentru a se clasa în cele din urmă pe 4. Vicecampioana olimpică de tineret și-a onorat cartea de vizită și la senioare, deși nici ea nu a ajuns la vârsta acestora, iar duelul dintre cele două lungimiste românce se anunță unul de cel mai bun augur pentru atletismul românesc, aducând aminte de confruntarea din anii '80 Anișoara Cușmir-Vali Ionescu.

Întreaga finală la lungime feminin, însă, a fost una de bun nivel, câștigătoarea, Ivana Spanovic (Serbia), cucerind aurul cu un nou record național, cea mai bună performanță europeană a anului și a doua pe plan mondial — 6,98 m, în timp ce medalia de argint a revenit sportivei germane naturalizate Taroum Moguenara, cu 6,83 m, cel mai bun rezultat al sezonului.

Iată clasamentul final al probei feminine de lungime din cadrul CE indoor de la Praga:
1. Ivana Spanovic (Serbia) — 6,98 m (NR)
2. Taroum Moguenara (Germania) — 6,83 m (SB)
3. FLORENTINA MARINCU (ROMÂNIA) — 6,79 m
4. Alina Rotaru (România) — 6,74 m (PB)
5. Eloysee Lesueur (Franța) — 6,73 m
6. Melanie Bauschke (Germania) — 6,59 m
7. Melis Mey (Turcia) — 6,57 m
8. Aiga Grabuste (Letonia) — 6,54 m

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /