Atletism: Comisia AMA cere suspendarea Rusiei din toate competițiile

Atletism: Comisia AMA cere suspendarea Rusiei din toate competițiile

Comisia mandatată de Agenția Mondială Antidoping să ancheteze multiplele scandaluri de dopaj din atletism a făcut public un raport exploziv, luni, la Geneva. Ea recomandă în principal suspendarea Rusiei din toate competițiile și retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 eșantioane, și înlocuirea directorului său. Comisia acuză guvernul rus (ministrul Sporturilor și agenții săi de informații) ''de intimidare'' directă a laboratorului de la Moscova.

Raportul, care consideră că JO 2012 de la Londra au fost ''sabotate'' prin prezența unor atleți dopați, recomandă și suspendarea pe viață a cinci atleți ruși, între care campioana olimpică en titre în proba de 800 m, Maria Savinova.

Raportul se concentrează doar pe Rusia și pe atletism, însă ''dopajul organizat'' vizează și alte țări și alte sporturi, estimează AMA în raportul său.

În același timp, comisia de etică a CIO a recomandat suspendarea provizorie a lui Lamine Diack din funcția de membru de onoare al CIO. Fostul președinte al Federației internaționale de atletism (IAAF) este inculpat pentru corupție pasivă și spălare de bani în formă agravantă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...