Atletism: Comisia AMA cere suspendarea Rusiei din toate competițiile

Comisia mandatată de Agenția Mondială Antidoping să ancheteze multiplele scandaluri de dopaj din atletism a făcut public un raport exploziv, luni, la Geneva. Ea recomandă în principal suspendarea Rusiei din toate competițiile și retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 eșantioane, și înlocuirea directorului său. Comisia acuză guvernul rus (ministrul Sporturilor și agenții săi de informații) ''de intimidare'' directă a laboratorului de la Moscova.

Raportul, care consideră că JO 2012 de la Londra au fost ''sabotate'' prin prezența unor atleți dopați, recomandă și suspendarea pe viață a cinci atleți ruși, între care campioana olimpică en titre în proba de 800 m, Maria Savinova.

Raportul se concentrează doar pe Rusia și pe atletism, însă ''dopajul organizat'' vizează și alte țări și alte sporturi, estimează AMA în raportul său.

În același timp, comisia de etică a CIO a recomandat suspendarea provizorie a lui Lamine Diack din funcția de membru de onoare al CIO. Fostul președinte al Federației internaționale de atletism (IAAF) este inculpat pentru corupție pasivă și spălare de bani în formă agravantă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

4 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

5 Războiul din justiție

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!