Atletism: Florentina Marincu și Marian Oprea au primit dublu, 10.000 euro, pentru medaliile la CE

Atletism: Florentina Marincu și Marian Oprea au primit dublu, 10.000 euro, pentru medaliile la CE

Florentina Marincu și Marian Oprea, cei doi români medaliați cu bronz la Campionatele Europene de atletism indoor de la Praga, au încasat premii duble, câte 10.000 de euro, sâmbătă, în cadrul unei festivități organizate la sediul FRA din str. dr. Primo Nebiolo, din București, în timp ce Alina Rotaru (locul 4) și Cristina Bujin (locul 6) au primit cât fusese stabilit, 4.000, respectiv, 2.000 euro.

Florentina Marincu, componentă a clubului Cetate Deva, a ocupat locul 3 în proba de săritura în lungime, cu un rezultat, 6,79 m, care reprezintă un nou record european de junioare, iar dinamovistul Marian Oprea a avut aceeași clasare în proba care l-a consacrat, triplusalt, decizia dublării premiilor, prin contribuția președintelui FRA, Ion Sandu, față de hotărârea inițială a Consiliului federal, reprezentând o motivație în plus pentru excelență în sportul olimpic numărul 1, în care concurența este excepțională.

Festivitatea, la care au participat președintele FRA, Ion Sandu, premianții, împreună cu antrenorii lor, dar și membrii Biroului Federal prezenți în sala de consiliu, a întârziat peste o jumătate de oră, Marian Oprea fiind adus cu elicopterul de la Alba Iulia, unde fusese invitat la un cros, aparatul fiind trimis de președintele Ion Sandu. "Este prima oară când zbor cu un elicopter", a declarat pentru Agerpres decanul de vârstă al lotului nostru la Praga. ''După cum v-am spus deja la Praga, ținta mea principală sunt Jocurile de la Rio. La aceste Europene indoor nici nu am vrut să particip, nu am avut un început de sezon prea bun și mă aflam în pregătire pentru sezonul în aer liber. Dar am participat și am luat o medalie. M-ați întrebat ce mă motivează până la Rio. Eu, entuziasmul l-am încercat deja. Acum trebuie să mă pregătesc așa cum trebuie și restul vine de la sine. La Rio cu siguranță voi participa''.

Cealaltă medaliată, mezina lotului Florentina Marincu, a spus: "Am avut emoții în calificări, am fost crispată. Însă în finală m-am simțit foarte bine. În competiție, eu și Alina suntem adversare. De data asta eu am avut o săritură mai bună și sunt foarte fericită pentru această medalie. Eram sigură că o voi câștiga''.

Înainte de a-i premia pe cei patru sportivi, președintele FRA, Ion Sandu a spus: ''România a reușit după patru ani să performeze, când tot Marian Oprea a câștigat o medalie și, probabil, peste 8 ani, tot el va fi medaliatul atletismului românesc. Anul acesta surpriza a fost mezina echipei, Florentina Marincu, autoarea unui concurs foarte bun, cu două recorduri de juniori stabilite. Am mai avut două finaliste, Rotaru și Bujin, și ele cu rezultate meritorii. Și alți atleți, dacă își realizau performanțele de la Naționale, s-ar fi putut număra printre finaliști la Praga. Avem potențial, dar nu putem să ne concentrăm la competițiile majore. Trebuie să găsim vârful de formă la acest gen de competiții''.

'FRA oferă premii pentru sportivii care performează la competițiile majore. Vreau să remarc seriozitatea de care a dat dovadă Marian Oprea, care deși nu avea în program să facă sala, a participat la Praga și a câștigat o medalie. El este un model pentru orice sportiv. O felicit și pe Marincu, mezina lotului, care a reușit să se concentreze foarte bine și să ia bronzul, dar și pe Alina Rotaru, care cred că va fi o mare atletă. Ea, în toamnă, a fost accidentată și nu s-a putut pregăti cum trebuie. Felicitări și pentru Cristina Bujin care, accidentată și ea mult timp, a revenit în elită și sper să urce și pe podium la următoarele competiții majore, Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice, nu doar să se califice în finală'', a adăugat președintele Ion Sandu.

''Acestea fiind primele medalii din acești ultimi patru ani, le-am dublat pe că acești atleți o merită din plin. Am început să-i stimulăm încă de la Naționale, când am premiat primele 10 performanțe. Trebuie să avem performanțe, pentru că performanțele atrag sponsorii'', a precizat Sandu. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”