Atletism: Record de înscrieri la maratonul de la Paris, 54.000

Atletism: Record de înscrieri la maratonul de la Paris, 54.000

Cea de-a 39-a ediție a maratonului de la Paris va reuni la startul de pe 12 aprilie un număr record de participanți - 54.000, au anunțat miercuri organizatorii cursei, citați de AFP.

"Anul acesta, vom avea 54.000 de înscriși, ceea ce va face ca maratonul de la Paris să se situeze între primele trei cele mai populare maratoane din lume, în urma celor de la New York și Chicago, dar înaintea celor de la Londra și Berlin", a afirmat Edouard Cassignol, directorul de competiții pentru marele public în cadrul Amaury Sport Organisation.

Totuși, cursa pariziană nu poate rivaliza în plan financiar cu competiția similară londoneză, care va reuni la startul său, două săptămâni mai târziu, crema acestei discipline.

La ediția de anul acesta a maratonului de la Paris nu va participa însă învingătorul de anul trecut, etiopianul Kenenisa Bekele, care a stabilit recordul cursei pariziene cu timpul de 2h05min.04sec.

Cel mai valoros concurent de anul acesta se anunță a fi kenyanul Moses Mosop, care a obținut al doilea cel mai bun timp la maratonul de la Boston din 2011 (2h03min.06sec.).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență