Australian Open: Irina Begu, calificată în turul al doilea al probei feminine de dublu

Australian Open: Irina Begu, calificată în turul al doilea al probei feminine de dublu

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Irina Begu și Lara Arruabarrena (Spania) s-a calificat în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, joi, la Melbourne, după o victorie în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-4, în fața chinezoaicelor Zhaoxuan Yang/Qiu Yu Ye.

Begu și Arruabarrena, învingătoare după două ore și 8 minute de joc, și-au asigurat un cec de 21.000 de dolari australieni și 130 de puncte WTA.

Cuplul româno-spaniol, care a cucerit anul trecut un titlu WTA la dublu (Seul), va juca în faza următoare contra favoritelor nr. 14, Yung-Jan Chan (Taiwan)/Jie Zheng (China), victorioase cu 6-3, 6-0 în fața perechii Klara Koukalova (Cehia)/Stefanie Voegele (Elveția).

Irina Begu este calificată și în turul al treilea al probei de simplu (premieră pentru ea la un turneu de Grand Slam), unde o va înfrunta pe Carina Witthoeft (Germania).

Pentru Begu cea mai bună performanță la dublu la un turneu de Mare Șlem a fost atingerea sferturilor de finală în 2012, la Melbourne, alături de Monica Niculescu.

În alt meci din primul tur la dublu feminin, perechea româno-germană Raluca Olaru/Tatjana Maria a fost învinsă cu 6-3, 6-2 de cuplul Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Lucie Safarova (Cehia). Olaru s-a ales pentru participare cu 6.750 dolari australieni și 10 puncte WTA.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante