Austriacul Hannes Reichelt, campion mondial la slalom super-uriaș

Austriacul Hannes Reichelt, campion mondial la slalom super-uriaș

Hannes Reichelt a adus Austriei a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Beaver Creek (Colorado), impunându-se joi în proba masculină de slalom super-uriaș, la două zile după ce compatrioata sa Anna Fenninger reușise să câștige proba similară feminină.

În vârstă de 34 ani, Reichelt și-a trecut, cu această ocazie în palmares primul titlu major, după ce în urmă cu patru ani, la Mondialele de la Garmisch (Germania), urcase pe treapta a doua a podiumului, în aceeași probă.

Cronometrat în 1min.15sec.68/100, Hannes Reichelt l-a devansat cu 11/100 pe canadianul Dustin Cook și cu 24/100 pe francezul Adrien Theaux, medaliații cu argint, respectiv bronz. Reprezentantul României, Ioan Valeriu Achiriloaie, nu a reușit să încheie cursa.

Marele favorit al probei, norvegianul Kjetil Jansrud, s-a clasat pe poziția a patra, la 27/100 de noul campion mondial, la egalitate cu un alt austriac, Matthias Mayer.

Prima probă masculină din cadrul Campionatelor Mondiale 2015 a fost marcată de accidentarea gravă suferită de favoritul publicului american, Bode Miller, care a căzut în timp ce se afla în fruntea clasamentului, la cel de-al doilea timp intermediar, suferind o ruptură de tendon la un picior. Dublu câștigător al Cupei Mondiale de schi alpin și cvadruplu campion mondial, Miller (37 ani) a fost transportat imediat la o clinică locală, unde a fost operat. Schiorul din Statele Unite disputa la rândul său prima cursă hibernală după o operație de hernie de disc efectuată în luna noiembrie.

Slalomul super-uriaș de la Beaver Creek a reprezentat, totodată, o revenire în prim plan pentru norvegianul Aksel Lund Svindal, multiplu campion mondial, care s-a clasat pe locul 6 la prima sa cursă din această iarnă, după o ruptură a tendonului lui Ahile la piciorul drept, suferită în luna octombrie.

Clasamentul final al probei de slalom super-uriaș din cadrul CM 2015:

1. Hannes Reichelt (Austria) 1:15,68
2. Dustin Cook (Canada) 1:15,79
3. Adrien Theaux (Franța) 1:15,92
4. Matthias Mayer (Austria) 1:15,95
5. Kjetil Jansrud (Norvegia) 1:15,95
6. Aksel Lund Svindal (Norvegia) 1:16,05
7. Didier Defago (Elveția) 1:16,07
8. Georg Streitberger (Austria) 1:16,22
9. Ted Ligety (SUA) 1:16,38
10. Klemen Kosi (Slovenia) 1:16,39
......

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”