Baschet: Echipa Bucureștiului, pe locul 4 în FIBA 3x3 World Tour 2014

Baschet: Echipa Bucureștiului, pe locul 4 în FIBA 3x3 World Tour 2014

Echipa Bucureștiului s-a clasat pe locul al patrulea la turneul final FIBA 3x3 World Tour, după ce a pierdut la mare luptă în semifinalele competiției în fața echipei canadiene Saskatoon, informează un comunicat remis AGERPRES.

Foto: (c) DAVID PASARIS/AGERPRES ARHIVĂ

Este cea mai bună performanță obținută până acum de o echipă românescă în circuitul mondial al baschetului trei la trei, după locul șase obținut la Miami în 2012 și locul cinci la Istanbul, anul trecut.

FIBA 3x3 World Tour a fost câștigat anul acesta de Team Novi Sad, iar rezultatul obținut de sârbi a făcut ca echipa Bucureștiului să se califice pentru FIBA 3x3 All Stars, un turneu cu premii în valoare totală de 120.000 de dolari, ce va avea loc în data de 12 decembrie, la Doha, în Qatar.

Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan au fost la doar un minut de finală, conducând la trei puncte diferență pe finalul partidei din semifinale cu Saskatoon. Trei puncte consecutive ale adversarilor au egalat disputa și apoi s-au desprins în învingători, scor final 19-16.

Echipa românească trecuse în sferturile de finală de Jakarta (Indonezia) cu 21-8, iar în faza grupelor a învins Sao Paolo (Brazilia) și Manila (Filipine).

Angel Santana a fost cel mai bun marcator al echipei noastre la acest turneu final, cu 26 de puncte în total, urmat îndeaproape de Cătălin Vlaicu, 24 de puncte, și Bogdan Popescu, 20 de puncte. Vasile Ștefan a totalizat patru puncte.

După titlul European cucerit la București, cei patru tricolori, Angel Santana, Cătălin Vlaicu, Bogdan Popescu și Vasile Ștefan reușesc o nouă performanță extraordinară pentru baschetul românesc, situându-se printre primele patru echipe ale lumii în circuitul mondial și obținând în premieră calificarea pentru All Star-ul baschetului trei la trei din Qatar.

AGERPRES (AS/editor: Teodora Oprea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...