Bayern Munchen refuză acreditarea jurnaliştilor de la „Daily Mirror” şi „The Sun” pentru meciul retur cu Manchester United

Bayern Munchen refuză acreditarea jurnaliştilor de la „Daily Mirror” şi „The Sun” pentru meciul retur cu Manchester United

Cele două ziare britanice au scris pe prima pagină despre jucătorul german, autorul golului egalizator şi eliminat în finalul meciului după două cartonaşe galbene, făcând un joc de cuvinte cu o parte a numelui jucătorului, „Schwein”, care în germană se traduce prin „porc”.

„După manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, cele două publicaţii engleze au scris într-o manieră nerespectuoasă şi discriminatorie la adresa jucătorului nostru Bastian Schweinsteiger. FC Bayern nu acceptă o astfel de exprimare şi condamnă comportamentul ziarelor. Nu vom acorda acreditări reprezentanţilor publicaţiilor „The Sun” şi „Daily Mirror” pentru meciul retur din 9 aprilie”, precizează un comunicat al grupării bavareze.

Clubul deţinător al trofeului Ligii Campionilor a reamintit că respectul este unul din cuvintele de ordine ale UEFA, care a făcut din el o temă de campanie. În plus, Bayern subliniat că, anterior, gruparea din Bavaria a fost  penalizată sa cu 10.000 euro şi o tribună închisă pentru meciul din 9 aprilie, din cauza unui banner cu mesaj discriminator ce-l viza pe mijlocaşul german al lui Arsenal, Mesut Ozil, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Meciul din prima manşă a sferturilor de finală disputat între Manchester United şi Bayern Munchen s-a încheiat 1-1. Pentru britanici a marcat Vidici  în minutul '58, iar pentru germani a înscris Schweinsteiger în minutul '67.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!