Box: WBC oferă o centură cu 3.017 smaralde pentru câștigătorul meciului Mayweather - Pacquiao

Box: WBC oferă o centură cu 3.017 smaralde pentru câștigătorul meciului Mayweather - Pacquiao

Consiliul Mondial al Boxului (WBC) va premia învingătorul meciului dintre Floyd Mayweather și Manny Pacquiao, de la Las Vegas (2 mai), cu o centură placată cu aur, platină și 3.017 smaralde, a anunțat președintele organizației Mauricio Sulaiman. Centura la care au lucrat 20 de artizani mexicani reprezintă un premiu special și unic pentru învingătorul unui meci care va rămâne în istoria boxului mondial.

''Nu s-a făcut un calcul al valorii centurii. Reprezintă atât Filipine și SUA, cât și toată industria boxului'', a spus Sulaiman, care a admis că valoarea depășește un milion de dolari.

Centura, fabricată din piele de Ferrara, cuprinde drapelele celor 167 țări afiliate la WBC, având încastrate 3.107 smaralde, dar și monede de aur cu efigiile lui Pacquiao, Mayweather, Muhammad Ali și Jose Sulaiman. Valorosul obiect va fi transportat la Las Vegas sub paza armatei mexicane.

Mauricio Sulaiman a declarat că acest meci a fost dorit cu ardoare de tatăl său Jose, fostul președinte al WBC, care a decedat pe 16 ianuarie 2014, în SUA după o lungă boală: ''Este visul tatălui meu, unul dintre multele care s-a îndeplinit; a fost posibil prin unitatea promotorilor, managerilor și canalelor de televiziune care au făcut totul pentru acest meci''.

Fondat în 1964, WBC oferea înainte campionilor săi de excepție o centură cu diamante, care includea o placă de aur din 18 karate, 598 diamante, 196 smaralde, 6 rubine, 150 de pietre Swarowski, evaluate la 60.000 dolari. Mayweather își pune în joc și centura WBC a categoriei welter la meciul cu Manny Pacquiao. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro