Box: Wilder, primul american campion mondial la categoria grea din 2007

Box: Wilder, primul american campion mondial la categoria grea din 2007

Boxerul Deontay Wilder a devenit primul campion mondial american la categoria grea din 2007, după ce l-a învins la puncte pe canadianul Bermane Stiverne, deținătorul centurii WBC, într-un meci disputat sâmbătă la Las Vegas.

Wilder, 29 ani, a dominat clar cele 12 reprize ale luptei cu Stiverne și a primit o decizie unanimă la puncte:118-109, 119-108, 120-107. Americanul, supranumit ''Bombardierul de bronz'' a obținut a 33-a sa victorie din palmares, în timp ce canadianul de origine haitiană a suferit a 2-a înfrângere față de 24 victorii.

Shannon Briggs a fost ultimul american care deținuse o centură mondială la categoria grea (WBO), pe care a pierdut-o în iunie 2007.

De la începutul anilor 2000, categoria grea a fost dominată de foști boxeri din blocul ex-sovietic, în special de frații ucraineeni Vitali și Vladimir Kliciko.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...