Bulgarii se tem de o invazie a fanilor români. Argăseală a anunţat pe câţi suporteri se bazează roş-albaştrii la Sofia

Bulgarii se tem de o invazie a fanilor români. Argăseală a anunţat pe câţi suporteri se bazează roş-albaştrii la Sofia

Bucureşti şi Razgrad sunt despărţite de 100 de km, cea mai mică distanţă între două echipe care dispută un playoff european în acest sezon. Micuţa arenă a lui Ludogoreţ, de doar 6.000 de locuri, a făcut însă improprie disputarea returului pe terenul propriu al „alb-verzilor“.

Aşa că partida decisivă contra Stelei, de miercuri, care poate duce la milioanele din grupele Ligii Campionilor, se dispută la Sofia, pe arena naţională „Vasil Levski“, cu o capacitate de 44.000 de locuri. Iar oficialii lui Ludogoreţ fac tot posibilul pentru a aduce cât mai mulţi fani la stadion, în condiţiile în care echipa care a câştigat titlul în Bulgaria în ultimii trei ani nu joacă „acasă“ şi nici nu e prea iubită la Sofia.

Meciul anului pentru fotbalul bulgar

Puse în vânzare de sâmbătă, biletele s-au vândut destul de bine. Ieri după-amiază erau date deja 20.000 de tichete, iar „gazdele“ aşteaptă să mai vândă încă cel puţin 10.000 până la ora partidei. „Este fără îndoială meciul sezonului nu doar pentru noi, ci pentru întreg fotbalul bulgar. Avem nevoie de sprijinul tuturor fanilor din ţara noastră, pentru că o calificare în grupe ne-ar ajuta nu doar pe noi, c şi fotbalul bulgar. Toţi cei care iubesc fotbalul adevărat, care vor să vadă la Sofia nume mari precum Real, Bayern sau Barcelona, să vină şi să ne susţină“, a declarat ieri Angel Petricev, directorul executiv al lui Ludogoreţ. Nu garantez că stadionul va fi plin, dar sunt sigur că fanii bulgari ne vor sprijini din primul până în ultimul minut“, a mai spus Petricev.

Pentru a avea cât mai mulţi suporteri, clubul bulgar a apelat la o strategie pe care a mai folosit-o şi în sezonul trecut, în aceeaşi fază a competiţiei, la playoff-ul pierdut în faţa lui Basel, scor 2-4 (0-2 în tur). Pentru copiii şi juniorii tuturor echipelor de fotbal din Bulgaria, intrarea este liberă. Presa de la sud de Dunăre anunţă că Ludogoreţ a invitat, gratis, şi componenţii unor echipe de volei, pentru a asista la returul cu roş-albaştrii.

Bulgarii n-au mai ajuns în grupe de opt ani

Dacă Steaua aşteaptă a doua prezenţă consecutivă în grupele Ligii Campionilor (a opta în general), „alb-verzii“ visează la debut. Anul trecut au fost opriţi de Basel, la playoff, iar cu un sezon înainte au ieşit încă din turul 2 preliminar, unde au fost eliminaţi de către Dinamo Zagreb, actuala adversară a Petrolului în playoff-ul Ligii Europa. Acum, jucătorii lui Ludogoreţ vor să calce pe urmele celor de la Levski Sofia, ultima echipă bulgară prezentă în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2006-2007. „Nu trebuie să vorbim prea mult înainte de acest meci. Miercuri vom intra pe teren şi vom juca ce ştim, mai agresiv şi mai ofensiv. La Bucureşti am evoluat mai timid. E un playoff, rezultatul din tur ne obligă să atacăm, dar nu o vom face orbeşte. Dar vom fi mai agresivi“, a anunţat, ieri, Svetoslav Dyakov (30 de ani), mijlocaşul defensiv al lui Ludogoreţ.

10.000 de români la Sofia?

Bulgarii se tem de o veritabilă afluenţă a fanilor pro-Steaua la stadion. Conform protocolului încheiat între cele două echipe, suporterii roş-albaştrilor au primit 2.200 de bilete, dar la meci şi-au anunţat prezenţa şi fani ai lui ŢSKA Sofia şi Partizan Belgrad, care se află în relaţii bune cu ultraşii români.

„Ne aşteptăm să fie în jur de 10.000 de români la Sofia. Aşa credem noi. Încă nu ştim câte bilete au dat bulgarii. Marţi vom afla mai multe“, a spus Valeriu Argăseală, la LookTV.

Cum distanţa între Sofia şi Bucureşti este una destul de mică (350 km), galeria Stelei va pleca din ţară abia miercuri dimineaţă, de la ora 7.00, din faţa stadionului din Ghencea. Echipa şi oficialii campioanei României vor ajunge la Sofia încă de astăzi, în jurul orei 12.00. Conferinţa de presă oficială a roş-albaştrilor va avea loc la ora 19.30, iar o jumătate de oră mai târziu se va desfăşura şi antrenamentul oficial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...