Caroline Wozniacki va fi adversara Simonei Halep în semifinalele turneului de la Dubai

Caroline Wozniacki va fi adversara Simonei Halep în semifinalele turneului de la Dubai

Daneza Caroline Wozniacki va fi adversara Simonei Halep în semifinalele turneului de tenis de la Dubai (WTA), vineri, de la ora 17,00, după ce a întrecut-o pe italianca Flavia Pennetta (N. 10) cu 7-5, 6-0, joi seara, în ultimul sfert de finală.

Wozniacki, a treia favorită a competiției și nr. 5 WTA, s-a impus într-o oră și jumătate, ducând scorul general la 7-1 cu Pennetta, iar acum o va întâlni pentru a treia oară în circuit pe Halep. Cealaltă semifinală le va opune pe Karolina Pliskova (Cehia/N. 17) și Garbine Muguruza (Spania).

Simona Halep (23 ani) și Caroline Wozniacki (24 ani) și-au împărțit victoriile la cele două partide directe de până acum. Daneza, fostă număr unu mondial, s-a impus în 2012, chiar la Dubai, în optimi, cu 6-2, 6-3, românca învingând în 2013, la New Haven, cu 6-2, 7-5, în semifinale.

Halep, numărul patru mondial și principala favorită a turneului din Emiratele Arabe Unite, dotat cu premii totale de 2.513.000 dolari, a trecut, tot joi, de Ekaterina Makarova, în sferturile de finală, cu 6-3, 1-6, 7-5.

Constănțeanca s-a revanșat astfel în fața rusoaicei, care o învinsese în sferturi la Australian Open, cu 6-4, 6-0, punând capăt unui debut perfect de sezon pentru campioana noastră, victorioasă în cele nouă meciuri jucate până atunci (și un titlu la Shenzhen), fără a pierde vreun set.

''Au fost suișuri și coborâșuri. Nu a fost ușor să fii în control tot meciul, deoarece e o jucătoare bună. Am jucat foarte bine în primul set, dar în cel de-al doilea ea (Makarova, n. red.) a început să lovească foarte puternic și cred că am făcut un pas în spatele liniei de fund, lucru care nu a fost bun pentru mine'', a declarat Halep după meci, citată de site-ul WTA.

''Am încercat să mă relaxez și să merg înainte, să lovesc mingea mai repede și sunt foarte bucuroasă că s-a încheiat cu bine pentru mine. Înseamnă mult pentru mine, deoarece am nevoie de mai multe meciuri'', a adăuga Simona Halep.

Românca a comentat și faptul că a irosit primele patru mingi de meci: "Am fost un pic nervoasă la final, încercând să închei meciul. Nu știu de ce, dar uneori așa te simți. Trebuie să fii foarte concentrat până la capăt și să lupți pentru fiecare punct''.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria