Ciclism - Giro: Australianul Richie Porte, penalizat cu 2 minute, pentru depanare interzisă

Ciclism - Giro: Australianul Richie Porte, penalizat cu 2 minute, pentru depanare interzisă

Ciclistul australian Richie Porte (Sky), unul dintre favoriții Turului Italiei, a fost penalizat de comisarii de cursă cu 2 minute, din cauza unui caz de depanare interzisă, în cursul etapei a 10-a, de marți, încheiată la Forli, astfel că a căzut în clasamentul general de pe locul 4 pe 12, la 3'09" de purtătorul tricoului roz, spaniolul Alberto Contador.

Porte, care și așa pierduse aproape un minut în cursă, ca urmare a unei defecțiuni mecanice, a fost descoperit de comisarii de cursă chiar din fotografiile postate de el pe Twitter, din care se vedea clar că primește roată de la compatriotul său Simon Clarke, component al formației Orica GreenEdge, ceea ce încalcă articolul 12.1.040/8.2, "asistență antiregulamentară de la altă echipă".

Acțiunea neregulamentară nu fusese surprinsă de nicio imagine de televiziune, proba fiind tocmai pozele lui Porte, însoțite de un mesaj de mulțumire, acest lucru alertând comisarii de cursă. "Dacă acesta nu este camaraderie australiană atunci ce e?", a postat liderul Sky pentru a explica fotografiile în care se vede cum Clarke îi dă roata față.

Mauro Vegni, directorul cursei, a confirmat sancțiunea, la centrul de presă de la Forli. "Știți mai bine decât mine că, ținând seama de viteza cu care se difuzează imaginile pe internet în aceste zile, nu se poate nega această situație. În 3 minute, au circulat pe toate rețelele fotografiile cu Clarke dând roata", a spus Vegni, adăugând că nu s-a făcut apel la sancțiune. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”