Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ciclism - Giro: Nicola Boem a câștigat etapa a 10-a, Contador, în roz, Porte pierde un minut

Italianul Nicola Boem (Bardiani) a terminat învingător, marți, în etapa a 10-a a Turului ciclist al Italiei, spaniolul Alberto Contador (Tinkoff - Saxo) și-a păstrat tricoul roz de lider, în timp ce un alt favorit, ocupantul locului 3 la general, australianul Richie Porte (Sky), s-a lăsat surprins pe final, pierzând aproape un minut față de lider.

Acestea ar fi cele mai importante elemente ale unei etape, între Civitanova Marche și Forli, care se anunța menită sprinterilor puri, dar a fost răsturnată de 5 temerari, italienii Boem, Busato, Malaguti, Marangoni și Gato, ultimul însă urmărit de ghinionul unei defecțiuni mecanice și prins în ultimii 3-4 kilometri. Cei 5 au evadat devreme, și-au păstrat un avans constant de circa 5 minute, iar pe ultimii 20 km s-au înțeles bine la trenă, păstrându-și un avans suficient.

Trezite prea târziu și fără aportul celor mai bune grupări ale plutonului (Astana și Tinkoff — Saxo), echipele sprinterilor au pierdut o bună ocazie, astfel că la Forli, după 200 km, Boem a trecut primul linia de sosire, în 4h26'16", fiind urmat în același timp de Matteo Busato (Southeast), la 2 secunde de Alessandro Malaguti (Nippo — Vini Fantini) și la 4 secunde de Alan Marangoni (Cannondale).

Aceasta a fost a 5-a victorie italiană în actuala ediție, dar prima obținută de un ciclist dintr-o echipă pro-continentală, un premiu de consolare pentru formațiile invitate lângă cele mai bune.

Printre rutierii care s-au bătut la sprintul plutonului, sosit la 18 secunde de învingător și avându-i în componență pe ocupanții primelor două locuri ale clasamentului general, Contador și italianul Fabio Aru (Astana), s-a aflat și românul Eduard Grosu (Nippo — Vini Fantini), situat pe locul 12 în etapă. Celălalt rutier român, Serghei Țvetcov (Androni), a sosit pe 145, la 1'01". La general, Țvetcov este pe 163, la 1h59'43", iar Grosu a urcat 3 locuri, pe 176, la 2h16'16".

Marele perdant al unei zile nelipsite de surprize, cum au fost toate cele de până acum al unuia dintre cele mai disputate Giro din cele 98 desfășurate până acum, a fost australianul Richie Porte, care a venit după 1'05" de învingător, pierzând locul 3 în clasamentul general.

În ierarhia tricoului roz, Alberto Contador este urmat în continuare de Aru, la 3 secunde, pe locul 3 urcând spaniolul Mikel Landa (Astana), la 46", în timp ce Richie Porte se află pe 4, la 1'09".

Miercuri, etapa a 11-a, dintre Forli și Imola, este una mai scurtă, de doar 153 km, și mai vălurită. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

3 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

4 SURSE PARANOIA la butoanele României! Ce noi schimbări pregătește Dragnea în Guvern. Șeful SGG, luat din nou î…

5 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet