Ciclism - Turul Franței: Andre Greipel, a doua victorie de etapă, Tony Martin, în galben

Ciclism - Turul Franței: Andre Greipel, a doua victorie de etapă, Tony Martin, în galben

Etapa a 5-a a Turului ciclist al Franței, disputată miercuri între Arras și Amiens Metropole, a revenit germanului Andre Greipel (Lotto Soudal), care s-a impus, cum era de așteptat, la sprint, în timp ce compatriotul lui, Tony Martin (Ettix Quick Step), și-a păstrat tricoul galben de lider la general.

Etapa de miercuri a fost una de tranziție, practic fără evenimente, cu o medie orară de numai 40,8 km, în timp ce organizatorii calculaseră sosirea la o medie de 44 km/h. Dar dificultățile din zilele precedente și ploaia, care a făcut șoseaua alunecoasă, au îndemnat la prudență, astfel că la sosirea din orașul lui Jules Verne s-au prezentat la datorie toți sprinterii atestați ai plutonului.

Deși lipsit de coechipieri pe final, care să-l ajute să finalizeze, Greipel a folosit cu inteligență eforturile celorlalți, plasându-se bine, pentru a câștiga în 4h39', urmat în același timp de slovacul Peter Sagan (Tinkoff Saxo) și de britanicul Mark Cavendish (Ettix), în continuare fără succes de etapă, deși de data aceasta Tony Martin l-a ajutat, ducând trena în preajma liniei finale.

În clasamentul general individual, lucrurile au rămas neschimbate: conduce Martin, urmat la 12 secunde de britanicul Chris Froome (Sky) și de americanul Tejay van Garderen (BMC), la 25".

Programul zilei de joi prevede din nou o etapă fără mari dificultăți, între Abbeville și Le Havre (191,5 km), cele două stele ca dificultate fiind acordate în urma probabilității extrem de mari de a avea pe ultimii 100 km, pe litoralul Canalului Mânecii, rafale de vânt lateral, așa-numitul "vânt de morcov", care va îngreuna urmărirea unei eventuale evadări, foarte posibile. În plus, sprintul va fi într-o ușoară urcare, care favorizează puncheurii, mai puțin sprinterii puri. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /