Ciclism - Turul Franței: Simon Genschke, a 5-a victorie germană, Froome continuă să conducă

Ciclism - Turul Franței: Simon Genschke, a 5-a victorie germană, Froome continuă să conducă

Turul ciclist al Franței s-a reluat miercuri cu disputarea etapei a 17-a, Dignes-les-Bains - Pra-Loup (161 km), în care victoria a revenit lui Simon Genschke (Giant), a 5-a victorie germană în această ediție, marcată de reluarea transmisiilor în direct la televiziunea germană, britanicul Chris Froome păstrându-și tricoul galben.

Prima etapă din Alpi, după a doua zi de pauză, a fost câștigată tot de un rutier de pluton, ca și cea precedentă, când s-a impus spaniolul Ruben Plaza, Simon Genschke profitând atât de calitățile sale de rutier complet, deși fără strălucire, cât și de lupta surdă între favoriți, mai puțin preocupați de victoriile de etapă, cât de păstrarea/contestarea pozițiilor lor.

Astfel, s-a format din nou o evadare masivă, de 28 de rutieri, iar Genschke și-a luat inima-n dinți înainte de cățărarea pe Col d'Allofs (2.250 m, categorie specială), dar mai ales de coborârea de peste 15 kilometri spre Pra-Loup, trecând detașat linia de sosire în 4h12'17", urmat de americanul Andrew Talansky (Cannondale), la 32 secunde și de columbianul Rigoberto Uran (Ettix), la 1'01".

În spatele lor, cu aproape 10 minute întârziere față de învingător, favoriții își duceau micul lor război, din care a ieșit cu o "rană" ușoară, de peste 2 minute, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), întârziat de un incident ciudat, cu un coechipier, Rodgers, urmat de un accident mecanic. În schimb, de etapă a profitat un alt spaniol, Alejandro Valverde (Movistar), care a urcat pe podium, imediat după colegul de echipă, columbianul Nairo Quintana, în urma abandonului americanului Tejay van Garderen, bolnav.

Așadar, Froome conduce în continuare, urmat la 3'09" de Quintana și la 4'09" de Valverde, cu doar 4 zile înainte de sosirea de la Paris, de pe Champs Elysees, de duminică.

Etapa a 18-a, de joi, nu este cu nimic mai prejos ca dificultate (punctată tot cu 4 stele) decât prima din Alpi, de miercuri, plutonul având de parcurs, între Gap și Saint-Jean-de-Maurienne (186,5 km), în cavalcadă, nu mai puțin de 4 cățărări, în ordine Bayard (cat. 2), de la Morte (2), Cole du Glandon (categorie specială) și Lacets de Montvernier (2), încă o șansă pentru răsturnări de situație. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

5 Citiți și voi ce spune omul ăsta!