Ciclism - Turul Franței: Simon Genschke, a 5-a victorie germană, Froome continuă să conducă

Turul ciclist al Franței s-a reluat miercuri cu disputarea etapei a 17-a, Dignes-les-Bains - Pra-Loup (161 km), în care victoria a revenit lui Simon Genschke (Giant), a 5-a victorie germană în această ediție, marcată de reluarea transmisiilor în direct la televiziunea germană, britanicul Chris Froome păstrându-și tricoul galben.

Prima etapă din Alpi, după a doua zi de pauză, a fost câștigată tot de un rutier de pluton, ca și cea precedentă, când s-a impus spaniolul Ruben Plaza, Simon Genschke profitând atât de calitățile sale de rutier complet, deși fără strălucire, cât și de lupta surdă între favoriți, mai puțin preocupați de victoriile de etapă, cât de păstrarea/contestarea pozițiilor lor.

Astfel, s-a format din nou o evadare masivă, de 28 de rutieri, iar Genschke și-a luat inima-n dinți înainte de cățărarea pe Col d'Allofs (2.250 m, categorie specială), dar mai ales de coborârea de peste 15 kilometri spre Pra-Loup, trecând detașat linia de sosire în 4h12'17", urmat de americanul Andrew Talansky (Cannondale), la 32 secunde și de columbianul Rigoberto Uran (Ettix), la 1'01".

În spatele lor, cu aproape 10 minute întârziere față de învingător, favoriții își duceau micul lor război, din care a ieșit cu o "rană" ușoară, de peste 2 minute, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), întârziat de un incident ciudat, cu un coechipier, Rodgers, urmat de un accident mecanic. În schimb, de etapă a profitat un alt spaniol, Alejandro Valverde (Movistar), care a urcat pe podium, imediat după colegul de echipă, columbianul Nairo Quintana, în urma abandonului americanului Tejay van Garderen, bolnav.

Așadar, Froome conduce în continuare, urmat la 3'09" de Quintana și la 4'09" de Valverde, cu doar 4 zile înainte de sosirea de la Paris, de pe Champs Elysees, de duminică.

Etapa a 18-a, de joi, nu este cu nimic mai prejos ca dificultate (punctată tot cu 4 stele) decât prima din Alpi, de miercuri, plutonul având de parcurs, între Gap și Saint-Jean-de-Maurienne (186,5 km), în cavalcadă, nu mai puțin de 4 cățărări, în ordine Bayard (cat. 2), de la Morte (2), Cole du Glandon (categorie specială) și Lacets de Montvernier (2), încă o șansă pentru răsturnări de situație. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

2 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

3 Iluzie optică?

4 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

5 O mare porcărie, dovada că Securitatea n-a murit! Torționarul disidentului Gheorghe Ursu face închisoare la do…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită