Ciclism - Vuelta: Alejandro Valverde, învingător scontat în etapa a 4-a, Chaves, tricou roșu

Ciclism - Vuelta: Alejandro Valverde, învingător scontat în etapa a 4-a, Chaves, tricou roșu

Etapa a 4-a a Turului ciclist al Spaniei, cea mai lungă a ediției cu nr. 70, măsurând 213,8 km între Estepona și Vejer de la Frontera, s-a încheiat cu victoria favoritului zilei, spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), cronometrat în 5h07'31", iar columbianul Esteban Chaves (Orica) și-a păstrat tricoul roșu de lider.

De-a lungul a 200 km, plutonul a rulat compact, cu o alură care a descurajat evadările, cele câteva atacuri fiind lipsite de viitor, cu avansuri de 1 minut-două, protagoniștii păstrându-și forțele pentru sosirea în Orașul Alb, Veler de la Frontera, aflat pe un deal deasupra Strâmtorii Gibraltar, având toate clădirile în culoarea care i-a dat supranumele.

Cu circa 6 kilometri înainte de linia de finiș, drumul a început să urce serios, cu pantă de 12 și chiar 18 la sută, fără a fi repertoriat, însă, vreun punct de cățărare, iar ultimii 500 m, tot în urcare, virajele înlănțuite au scos la rampă rutierii tehnici și puternici. Unul dintre ei, Valverde, și-a concretizat șansa, adjudecându-și victoria de etapă, în fața slovacului Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) și a unui alt spaniol, Dani Moreno (Katiușa), ambii înregistrați cu timpul câștigătorului.

Alejandro Valverde a câștigat, astfel, a 9-a etapă din cariera sa în Vuelta, anunțând ambiții mari pentru actuala ediție.

În clasamentul general primele locuri sunt neschimbate: conduce Chaves, urmat la 5 secunde de olandezul Dumoulin (Giant) și la 12 secunde de irlandezul Nicolas Roche (Sky).

Etapa a 5-a, de miercuri, are tot un profil asemănător, plat cea mai mare parte, în urcare la final, cu plecare din Rota și sosire, după 167,3 km în Ronda. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…