Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ciclism - Vuelta: Alejandro Valverde, învingător scontat în etapa a 4-a, Chaves, tricou roșu

Etapa a 4-a a Turului ciclist al Spaniei, cea mai lungă a ediției cu nr. 70, măsurând 213,8 km între Estepona și Vejer de la Frontera, s-a încheiat cu victoria favoritului zilei, spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), cronometrat în 5h07'31", iar columbianul Esteban Chaves (Orica) și-a păstrat tricoul roșu de lider.

De-a lungul a 200 km, plutonul a rulat compact, cu o alură care a descurajat evadările, cele câteva atacuri fiind lipsite de viitor, cu avansuri de 1 minut-două, protagoniștii păstrându-și forțele pentru sosirea în Orașul Alb, Veler de la Frontera, aflat pe un deal deasupra Strâmtorii Gibraltar, având toate clădirile în culoarea care i-a dat supranumele.

Cu circa 6 kilometri înainte de linia de finiș, drumul a început să urce serios, cu pantă de 12 și chiar 18 la sută, fără a fi repertoriat, însă, vreun punct de cățărare, iar ultimii 500 m, tot în urcare, virajele înlănțuite au scos la rampă rutierii tehnici și puternici. Unul dintre ei, Valverde, și-a concretizat șansa, adjudecându-și victoria de etapă, în fața slovacului Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) și a unui alt spaniol, Dani Moreno (Katiușa), ambii înregistrați cu timpul câștigătorului.

Alejandro Valverde a câștigat, astfel, a 9-a etapă din cariera sa în Vuelta, anunțând ambiții mari pentru actuala ediție.

În clasamentul general primele locuri sunt neschimbate: conduce Chaves, urmat la 5 secunde de olandezul Dumoulin (Giant) și la 12 secunde de irlandezul Nicolas Roche (Sky).

Etapa a 5-a, de miercuri, are tot un profil asemănător, plat cea mai mare parte, în urcare la final, cu plecare din Rota și sosire, după 167,3 km în Ronda. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

5 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!