Ciclism - Vuelta: Alejandro Valverde, învingător scontat în etapa a 4-a, Chaves, tricou roșu

Ciclism - Vuelta: Alejandro Valverde, învingător scontat în etapa a 4-a, Chaves, tricou roșu

Etapa a 4-a a Turului ciclist al Spaniei, cea mai lungă a ediției cu nr. 70, măsurând 213,8 km între Estepona și Vejer de la Frontera, s-a încheiat cu victoria favoritului zilei, spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), cronometrat în 5h07'31", iar columbianul Esteban Chaves (Orica) și-a păstrat tricoul roșu de lider.

De-a lungul a 200 km, plutonul a rulat compact, cu o alură care a descurajat evadările, cele câteva atacuri fiind lipsite de viitor, cu avansuri de 1 minut-două, protagoniștii păstrându-și forțele pentru sosirea în Orașul Alb, Veler de la Frontera, aflat pe un deal deasupra Strâmtorii Gibraltar, având toate clădirile în culoarea care i-a dat supranumele.

Cu circa 6 kilometri înainte de linia de finiș, drumul a început să urce serios, cu pantă de 12 și chiar 18 la sută, fără a fi repertoriat, însă, vreun punct de cățărare, iar ultimii 500 m, tot în urcare, virajele înlănțuite au scos la rampă rutierii tehnici și puternici. Unul dintre ei, Valverde, și-a concretizat șansa, adjudecându-și victoria de etapă, în fața slovacului Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) și a unui alt spaniol, Dani Moreno (Katiușa), ambii înregistrați cu timpul câștigătorului.

Alejandro Valverde a câștigat, astfel, a 9-a etapă din cariera sa în Vuelta, anunțând ambiții mari pentru actuala ediție.

În clasamentul general primele locuri sunt neschimbate: conduce Chaves, urmat la 5 secunde de olandezul Dumoulin (Giant) și la 12 secunde de irlandezul Nicolas Roche (Sky).

Etapa a 5-a, de miercuri, are tot un profil asemănător, plat cea mai mare parte, în urcare la final, cu plecare din Rota și sosire, după 167,3 km în Ronda. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...