Ciclism - Vuelta: B.J. Lindeman, victorie în etapa a 7-a, Chaves, în continuare în roșu

Ciclism - Vuelta: B.J. Lindeman, victorie în etapa a 7-a, Chaves, în continuare în roșu

Etapa a 7-a a Turului ciclist al Franței, disputată vineri între Jodar și La Alpujarra, s-a încheiat cu victoria olandezului Bert-Jan Lindeman (Lotto Jumbo), finalizând în 5h10'24", pe 191 km, prima evadare încununată de succes din ediția a 70-a. Tricoul roșu a rămas la columbianul Esteban Chaves (Orica).

Încă din primii kilometri s-a format un grup de atacanți, fără mari veleități pentru clasamentul general, astfel că plutonul nu a reacționat multă vreme, evadarea ajungând și la peste 13 minute. Spre finalul în cățărare, însă, alura cursei a crescut, dar tenacitatea celor mai în formă dintre cei plecați devreme, B.J. Lindeman și belarusul Ilia Koșevoi (Lampre) le-a adus primele două locuri în etapă, Koșevoi cedând, însă, epuizat pe final, 9 secunde.

În urmărirea celor 2, cu speranța că-i va prinde și va termina învingător, a plecat italianul Fabio Aru, acum, după excluderea lui Nibali, lider al formației kazahe Astana, dar sardul a reușit doar un loc 3, la 29" de învingător, care i-a adus și 4 secunde de bonificație, urcând 2 locuri, pe 8, în clasamentul general.

În ierarhia tricoului roșu, primele 3 locuri sunt neschimbate: conduce tot Chaves, urmat de olandezul Tom Dumoulin (Giant), la 10 secunde, și de irlandezul Daniel Martin (Cannondale), la 33 secunde.

Sâmbătă se dispută încă o etapă de munte mediu, Puebla de Don Fadrique — Murcia, lungă de 188,6 km. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...