Ciclism - Vuelta: Echipa BMC a câștigat prima etapă, contratimp pe 7,4 km

Ciclism - Vuelta: Echipa BMC a câștigat prima etapă, contratimp pe 7,4 km

Formația BMC a câștigat sâmbătă prima etapă a celei de-a 70-a ediții a Turului ciclist al Spaniei, un contratimp pe echipe pe 7,4 km, între Puerto Banus și Marbella (Andaluzia), campioana mondială a acestui gen de curse fiind cronometrată în 8'10". 

*Ciclism: Ediția a 70-a a Vuelta (22 august-13 septembrie), 3.374,4 km, 21 de etape, 10 sosiri în vârf

Pe locurile următoare, în ordinea dată de sutimi de secundă, s-au situat Tinkoff Saxo și Orica GreenEdge, la numai o secundă.

Potrivit unei decizii luate încă de vineri de juriul de arbitri , toți rutierii au primit același timp în clasamentul general, considerându-se că traseul este prea periculos (șosea pe pământ, îngustă, foarte tehnică), astfel că ar pune în pericol rutierii dacă aceștia ar fi rulat la maximum, cu 55—60 km/h. În fapt, dacă se ține seama de media orară înregistrată, 54,467 km, temerile au fost exagerate, privând spectatorii de desemnarea primului purtător al tricoului roșu, de lider al clasamentului general.

Duminică, etapa a 2-a se dispută pe 165 km, cu un profil vălurit, de munte mediu, între Alhaurin de la Torre și Caminito del Rey (Mesas). AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...