Ciclism: Echipa Orica, învingătoare în prima etapă a Turului Italiei

Ciclism: Echipa Orica, învingătoare în prima etapă a Turului Italiei

Formația Orica a câștigat, sâmbătă după-amiază, cu timpul de 19 min 26 sec (medie orară 54,339 km), prima etapă a celei de-a 98-a ediții a Turului ciclist al Italiei, un contratimp pe echipe disputat la Sanremo pe distanța de 17,6 km, după care australianul Simon Gerrans a îmbrăcat tricoul roz de lider.

Pe locurile următoare s-au clasat echipele Tinkoff, pentru care concurează spaniolul Alberto Contador, la 7 sec, Astana, la 13 sec, Etixx, la 19 sec, Movistar, la 21 sec etc. Nippo — Vini Fantini, echipa la care evoluează rutierul român Eduard Grosu, a ocupat locul 20, la 57 secunde de Orica, iar Androni Giocattoli, echipa celuilalt ciclist român, Serghei Țvetcov, a terminat ultima (locul 22), la 1 min 03 sec.

Duminică este programată etapa a 2-a, Albenga — Genova, pe distanța de 177 km.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

3 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

4 Litoralul în comunism / „Mamaia pentru bătrânei, Venus pentru discoteci, iar la Neptun și-ar fi adus Ceaușescu nisip din Sahara”

5 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă