Ciclism: Mauro Finetto a câștigat Turul Sibiului; Oscar Gatto s-a impus în ultima etapă

Ciclism: Mauro Finetto a câștigat Turul Sibiului; Oscar Gatto s-a impus în ultima etapă

Rutierul italian Mauro Finetto (Southeast) a câștigat, duminică, ediția din acest an a Turului ciclist al Sibiului, iar românul Serghei Țvetcov (Androni Giocattoli - Sidermec) a ocupat locul al treilea în clasamentul general.

Finetto a fost urmat în ierarhia finală de compatriotul său Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice), la 12 secunde, iar podiumul a fost completat de Țvetcov, sosit la 19 secunde de primul loc. Al doilea român a fost Eduard Grosu (Nippo — Vini Fantini), pe poziția a 44-a, la 32 min 48 sec.

În etapa patra, ultima, desfășurată pe traseul Sibiu — Poplaca (circuit) — Slimnic — Sibiu, s-a impus italianul Oscar Gatto (Androni Giocattoli — Sidermec), cu timpul de 03 h 16 min 59 sec pe 144,1 km. Al doilea a sosit Eduard Grosu, în același timp cu învingătorul, iar al treilea a fost italianul Christian Delle Stelle (CCC Sprandi Polkowice), la 2 secunde. Țvetcov a fost și el al 11-lea, tot la 2 secunde.

Eduard Carol Novak a abandonat în urma unei căzături.

În clasamentul pe echipe, primul loc a fost ocupat de Southeast, urmată de Androni Giocattoli — Sidermec, CCC Sprandi Polkowice, etc. Tușnad Cycling Team s-a clasat pe locul 12, iar echipa națională a României a ocupat ultimul loc, 17.

Finetto a ocupat primul loc și în clasamentul general pe puncte, cu 57 puncte, urmat de Eduard Grosu, 56 p, Oscar Gatto, 50 p, etc.

La Under-23, prima poziție a fost ocupată de italianul Giovanni Carboni (Unieuro Wilier), urmat de norvegienii Oyvind Lukkedal (Team Ringeriks-Kraft) și Njal Eivind Kleiven (Team Ringeriks-Kraft) etc.

Cel mai bun cățărător a fost Finetto, urmat de Țvetcov și de alt italian, Antonino Parrinello (D'Amico Bottecchia).

Germanul Robert Kessler (LKT Team Brandenburg) a fost cel mai bun sprinter, urmat de italianul Giorgio Bocchiola (D'Amico Bottecchia) și de lituanianul Gediminas Kaupas (Team Differdange Losch) etc. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire