Ciclism: Olandezul Dumoulin a câștigat etapa a noua a Turului Spaniei și a preluat tricoul de lider

Ciclism: Olandezul Dumoulin a câștigat etapa a noua a Turului Spaniei și a preluat tricoul de lider

Rutierul olandez Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) a făcut o demonstrație de forță, duminică, prin victoria înregistrată în etapa a noua a Turului ciclist al Spaniei, pe vârful Cumbre del Sol, care i-a adus și tricoul roșu de lider al clasamentului general.

În ascensiunea finală de pe Alto de Puig Llorença (prima categorie), Dumoulin s-a arătat mai puternic decât rivalii săi din clasamentul general, fiind cronometrat cu timpul de 4 h 09 min 55 sec pe 168,3 km (între Torrevieja și Alto de Puig Llorenca), fiind urmat de britanicul Chris Froome (Sky), la 2 secunde, și de spaniolul Joaquim Rodriguez (Katiușa), la 5 secunde, etc.

În ierarhia generală, Dumoulin l-a deposedat de tricoul de lider pe columbianul Johan Esteban Chaves (Orica-GreenEdge), care ocupa primul loc din etapa a șasea. Al doilea este Joaquim ''Purito'' Rodriguez, la 57 de secunde, iar Esteban Chaves completează podiumul, la 59 secunde.

Etapa a 10-a din La Vuelta 2015 are loc luni, între Valencia și Castellon, pe distanța de 152 km. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante