Ciclistul Andy Schleck şi-a anunţat retragerea din carieră

Ciclistul Andy Schleck şi-a anunţat retragerea din carieră

Ciclistul luxemburghez Andy Schleck, câştigător al Turului Franţei în 2010, şi-a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, retragerea din carieră din cauza problemelor fizice.

Schleck, în vârstă de 29 de ani, a avut grave probleme medicale în ultimii trei ani la genunchiul drept, iar la ediţia precedentă a Turului Franţei a fost nevoit să abandoneze din cauza unei căzături.

Andy Schleck, aflat sub contract cu echipa americană Trek, a câştigat Turul Franţei în 2010, după ce spaniolul Alberto Contador, învingătorul pe şosea al cursei, a fost depistat pozitiv. Luxemburghezul s-a mai clasat de două ori pe locul secund în Marea Buclă, în 2009 şi 2011, şi o dată în Turul Italiei, în 2007.

Schleck a mai câştigat tricoul alb al celui mai bun tânăr în Turul Franţei (2008, 2009 şi 2010) şi Turul Italiei (2007), iar în 2009 s-a impus în cursa clasică Liege-Bastogne-Liege.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante