CIO: Șase noi probe la JO din 2018, subiectul FIFA planează asupra dezbaterilor

CIO: Șase noi probe la JO din 2018, subiectul FIFA planează asupra dezbaterilor

Umbra lui Sepp Blatter, membru de vază al Comitetului Internațional Olimpic (CIO) și încă președinte al FIFA, organism marcat de un scandal de corupție fără precedent, a planat asupra dezbaterilor Comitetului Executiv al CIO reunit luni la Lausanne, care a decis introducerea a șase noi probe la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, vizând întărirea prezenței feminine, informează AFP.

"Noi știm, din experiența noastră, că a pune totul pe masă poate fi dureros, dar este absolut necesar", a afirmat Thomas Bach, președintele CIO, în fața presei, întrebat despre marea afacere de corupție care zdruncină de săptămâna trecută instanța mondială a fotbalului.

"Am văzut asta în istoria noastră. Doar procedând în acest mod CIO și-a restaurat credibilitatea", a adăugat Bach, apreciind că între scandalul de corupție pe care CIO l-a cunoscut la atribuirea JO de la Salt Lake City în 2002 și cel care zdruncină din temelii FIFA, "diferența de amploare este enormă, aproape nu există nicio comparație".

Prezent în urmă cu o săptămână la deschiderea congresului FIFA de la Zurich, unde a reamintit necesitatea de "transparență și reforme", Bach nu-l va avea în schimb pe Blatter la Lausanne, care a anunțat că nu va veni, marți, la prezentarea către membrii CIO a proiectelor Beijing și Almatî, orașe candidate pentru organizarea JO de iarnă din 2022, câștigătoarea urmând să fie cunoscută în luna iulie, la sesiunea CIO de la Kuala Lumpur.

Comitetul Executivă al CIO a decis introducerea, peste trei ani, la JO de la Pyeongchang (Coreea de Sud), a șase noi probe: spectaculoasa big air la snowboard (acrobații de la o trambulină) — masculin și feminin, proba pe echipe naționale mixte la schi alpin, mass-start la patinaj viteză — masculin și feminin și o probă de curling la dublu mixt.

În același timp, slalomul paralel la snowboard (masculin și feminin) dispare din program.

Aceste noi probe permit "un număr record de evenimente feminine și mixte și o participare record de sportive", a afirmat CIO. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

3 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează