Constantin Gâlcă, numit antrenor al lui Espanyol Barcelona

Constantin Gâlcă, numit antrenor al lui Espanyol Barcelona

Fostul internațional român Constantin Gâlcă a fost numit numit antrenor al lui Espanyol Barcelona, echipă al cărei jucător a fost, a anunțat luni site-ul clubului din prima divizie a campionatului de fotbal al Spaniei.

Gâlcă a ajuns la un acord pentru a pregăti echipa până la sfârșitul acestui sezon și va fi prezentat presei luni seară, după ce va conduce prima sesiune de antrenamente. La prezentarea oficială, el va fi însoțit de președintele clubului, Joan Collet, și de directorul sportiv, Oscar Perarnau.

Primul meci pentru Gâlcă pe banca lui Espanyol va fi marți, în Cupa Spaniei, împotriva lui Levante.

Gâlcă l-a înlocuit la Espanyol pe Sergio Gonzalez, care preluase echipa în mai 2014. Formația, locul 12 cu 17 puncte din 15 meciuri, a înregistrat o singură victorie în ultimele 8 jocuri oficiale.

Gâlcă, 43 de ani, este un nume cunoscut în Spania mai ales la Espanyol (1997-2001), dar și la Mallorca, Villarreal, Zaragoza, Almeria. După ce a agățat ghetele în cui, Gâlcă a antrenat echipa secundă a clubului Almeria (2009), apoi a fost selecționer al naționalei Under-17 a României (2013-2014). În sezonul trecut, când a preluat-o pe Steaua, a câștigat cu formația bucureșteană toate trofeele posibile: campionatul, Cupa României și Cupa Ligii.

Gâlcă a fost desemnat în cadrul Galei Fotbalului Românesc "Antrenorul anului 2015".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro