Cristian Chivu a refuzat să îşi toarne apă rece pe cap, dar a donat bani organizaţiei ALS

Cristian Chivu a refuzat să îşi toarne apă rece pe cap, dar a donat bani organizaţiei ALS

Fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal Cristian Chivu a refuzat să îşi toarne apă rece pe cap, din cauza unei accidentări suferite la începutul anului 2010, când evolua la Internazionale Milano, dar a donat bani organizaţiei ALS care luptă împotriva sclerozei laterale amiotrofice.

Cristian Chivu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Am primit provocarea Ice Bucket din partea lui Radu Vâlcan! Merci Radu, m-ai băgat în gura lupului! Am doua variante: fie îmi torn o galeată cu gheaţă în cap, fie fac o donaţie. Cum capul meu a fost destul de «primitor» de-a lungul vremii, prefer să aleg a doua variantă. Contravaloarea «ice bucket» este de 100 de dolari. Eu am donat mai mult, şi în numele celor pe care i-aş fi putut nominaliza. Până la urmă, ideea acestei campanii este aceea de a strânge bani, nu? Deci m-am achitat", a scris Chivu, pe contul său de Facebook.

Pe vremea când evolua la Inter Milano, Chivu s-a accidentat la cap în meciul cu formaţia Chievo, disputat pe 6 ianuarie 2010, la un duel cu fotbalistul Sergio Pellissier. Românul a fost scos de pe teren pe targă, fiind transportat cu ambulanţa la spitalul din Verona. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale reuşite, ce a durat aproximativ două ore, pentru îndepărtarea unui hematom şi pentru refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă. După numai 40 de zile de la operaţie, Chivu şi-a reluat antrenamentele la Inter, dar a evoluat apoi cu o cască de protecţie.

Numeroase celebrităţi, de la fostul preşedinte George W. Bush şi până la cântăreţul Justin Bieber ori fondatorul Microsoft Bill Gates, au răspuns provocării în cadrul campaniei ALS Ice Bucket Challenge, ce constă în turnarea unei găleţi cu apă cu gheaţă pe cap sau o donaţie, iar de cele mai multe ori ambele, către Asociaţia ALS.

Asociaţia a anunţat, joi, că a primit donaţii în valoare de 41,8 milioane de dolari începând de la 29 iulie şi până la 21 august. În aceeaşi perioadă a anului trecut, suma donată a fost de 2,1 milioane de dolari.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!