Cristian Pustai (Rapid): Sperăm să ne păstrăm invincibilitatea din acest retur și la Giurgiu

Cristian Pustai (Rapid): Sperăm să ne păstrăm invincibilitatea din acest retur și la Giurgiu

Antrenorul Cristian Pustai speră că Rapid București își va păstra invincibilitatea din acest retur al Ligii I și după meciul de miercuri cu Astra, de la Giurgiu, din etapa a 22-a a Ligii I de fotbal.

''Este o echipă în revenire de formă, cu dorință de a ajunge cât mai sus în clasament. Sperăm că o să fie un meci frumos la Giurgiu, sperăm să ne păstrăm invincibilitatea în jocurile din acest retur și sperăm să obținem cât mai multe puncte, pentru că în deplasare am câștigat amândouă jocurile. Nu avem niciun jucător suspendat, doar Rui Miguel e accidentat'', a declarat Pustai, luni, cu prilejul unei conferințe de presă.

Tehnicianul rapidist a părut preocupat că echipele de la vârf nu mai au motivație în meciurile cu echipele din subsol, din cauza incertitudinii privind participarea în cupele europene: ''Importante sunt meciurile directe cu echipele din subsol. Am avut 2, față de amândouă suntem la rezultate directe mai bine. Pentru echipele din fruntea clasamentului nu mai este nici mirajul cupelor europene, pentru că nu știu cine va participa anul ăsta în cupe, decât acele sume ce vin din drepturile tv. Dar sper ca și acelea să fie un factor motivant pentru a face mai multe puncte. Noi mai avem meciuri cu echipele din fruntea clasamentului doar cu Dinamo și Târgu Mureș''.

Pustai așteaptă pauza datorată jocului naționalei României cu Insulele Feroe, din preliminariile Euro 2016, care va permite un respiro echipei sale:
''Așteptăm etapa a 6-a, așteptăm pauza, pentru că la noi se va simți și o oboseală. Am avut programarea asta, luni la Mediaș, vineri cu Petrolul, iar acum jucăm miercuri și sâmbătă. E bine că se întrerupe campionatul și sperăm să avem și bucurii în această întrerupere din partea naționalei, după aceea vor urma multe meciuri grele pentru noi''.

Cristi Săpunaru a avut evoluții bune la Rapid, dar Pustai crede că doar Iordănescu poate decide convocarea lui: ''Depinde de selecționer, de alegerea lui, dar Săpunaru este într-o formă bună''.

Atacantul Daniel Niculae speră ca Rapid să continue seria rezultatelor pozitive și cu Astra Giurgiu:''Ne așteaptă o deplasare foarte grea, jucăm la vicecampioana României, jucăm la deținătoarea Cupei și Supercupei, o echipă foarte bună, dar care nu a început așa de bine returul. Și-au revenit însă și joacă foarte bine. I-am urmărit în meciul lor cu CSM Iași și au făcut o partidă foarte bună. Noi suntem Rapid, avem nevoie mare de puncte, suntem într-o perioadă destul de bună, suntem neînvinși în acest retur, sperăm să o ținem tot așa și să ne întoarcem cu punct sau puncte de la Giurgiu. Mă bucură faptul că noi am reușit să rămânem neînvinși, mă bucură că am câștigat meciul de la Mediaș, îmi doresc să câștigăm mai multe meciuri până la finalul campionatului și îmi doresc să ne creăm mai multe ocazii, să înscriem mai multe goluri, să avem și noi puțină liniște pe finalul de meci. Îmi doresc să ne salvăm, cu cât mai repede acumulăm punctele necesare, cu atât mai bine. Dar campionatul este foarte dificil, echipele din subsol au devenit foarte puternice, iar cele din frunte, din păcate pentru ele, au rămas în joc doar locurile 2-3. E greu să le promit goluri suporterilor, le pot promite că atât eu cât și colegii vom intra la fiecare meci pentru a da totul pe teren și pentru a ajuta echipa să câștige, indiferent pe ce post vom juca, fiecare dintre noi''.

Nicolae Vasile își așteaptă șansa de a juca din nou în echipa Rapidului, pentru a da totul pe teren: ''Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună, cu calități extraordinare. La ora meciului trebuie să fim în formă fizică foarte bună, să dăm absolut tot ce putem și să obținem 3 puncte. Eu mă pregătesc zi de zi la antrenament, dau absolut ce pot și, când este cazul și domnul profesor are nevoie de mine, voi da absolut ce pot pentru echipă''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski