Cristiano Bergodi: Este riscant, dar frumos să antrenezi Rapidul

Cristiano Bergodi: Este riscant, dar frumos să antrenezi Rapidul

Italianul Cristiano Bergodi, noul antrenor al echipei de fotbal Rapid București, a declarat miercuri ''că este riscant, dar frumos'' să pregătească formația din cartierul Giulești. ''Este riscant, dar frumos să antrenezi Rapidul. Am venit aici cu sufletul mare. Am plecat de aici în anul 2007 când am câștigat cu Rapid București Supercupa României. Este o misiune dificilă, dar putem să salvăm echipa de la retrogradare'', a spus Cristiano Bergodi la conferința de presă de la Baza sportivă ProRapid.

Bergodi a mai precizat că a semnat un contract cu Rapid, pentru următoarele 8 meciuri, iar în continuare se va vedea cât de mulțumită o să fie conducerea de prestația sa: ''Am venit cu bagaje aici pentru a sta, nu sunt în concediu''.

La întâlnirea cu jurnaliștii a fost prezentat staff-ul lui Bergodi: Luigi Ciarlantini (antrenor secund), Ionel Colonel (preparator fizic), Marian Ioniță (antrenor cu portarii), Raffaelle Longo (colaborator) și Mihai Ianovschi, păstrat de la vechea conducere tehnică.

Finanțatorul clubului, Valerii Moraru, a declarat la rândul său: ''Am avut relații bune cu domnul Cristian Pustai, dar cineva trebuia să plătească pentru rezultatele slabe. Era necesar un șoc la Rapid. Am avut o discuție și cu antrenorul Marius Șumudică, dar am considerat că Bergodi este mai potrivit pentru jucătorii care se află acum în lotul nostru''.

Pustai a preluat echipa în iarnă pe Rapid când ocupa penultimul loc (17), cu 11 puncte, și a înregistrat în nouă etape un bilanț de trei victorii, două egaluri și patru eșecuri, golaveraj 6-8, 11 puncte, în condițiile în care a jucat cu Steaua (1-0), Petrolul (1-1), Astra (0-2), Dinamo (0-2) și ASA Tg. Mureș (1-2). Rapid a pierdut sâmbătă cu Dinamo, la ultimul meci al lui Pustai.

Bergodi a câștigat Supercupa României cu Rapid în 2007 (1-1, 7-6 după penalty-uri contra lui Dinamo). Antrenorul în vârstă de 50 de ani a debutat în Liga 1 în 19 noiembrie 2005, în partida Pandurii-FC National 1-1. Italianul a antrenat în România pe FC Național (2005-2006), CFR Cluj (2006-2007), Rapid (2007-2008), Poli Iași (2008-2009) și Steaua (2009-2010).

A jucat finala Cupei României cu FC Național, 0-1 cu Rapid în 2006, și a salvat-o pe Poli Iași de la retrogradare la finalul sezonului 2008-2009. Cu Bergodi pe bancă, CFR a terminat pentru prima dată în istoria clubului pe podiumul Ligii 1 (locul 3 în sezonul 2006-2007).

Bergodi urmează să debuteze pe 20 aprilie, la un meci cu Concordia Chiajna, în Giulești.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”