Cupa Davis: Andrei Pavel-Mergem cu încredere la meciul cu Slovacia, sperăm să ne calificăm în barajul pentru Grupa Mondială

Cupa Davis: Andrei Pavel-Mergem cu încredere la meciul cu Slovacia, sperăm să ne calificăm în barajul pentru Grupa Mondială

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat, marți, în stațiunea Mamaia, că speră în victoria în confruntarea cu echipa Slovaciei și în calificarea în barajul pentru Grupa Mondială.

"Este un meci foarte dificil, foarte important pentru noi, pentru tenisul românesc, care sperăm să ne aducă din nou la barajul de Grupa Mondială. Suntem foarte bucuroși că suntem aici la Constanța, orașul natal al meu, al lui Horia, al președintelui federației. Nu am mai jucat de mult timp aici, ne simțim bine, e toiul verii și ne bucurăm să jucăm acasă. Am fost primiți cu o căldură incredibilă aici, la clubul Idu. (...) Avem mare speranță, mergem cu încredere la acest meci și sperăm să ieșim cu capul sus", a spus Pavel, într-o conferință de presă organizată în stațiunea Mamaia.

El a afirmat că are încredere că Adrian Ungur și Marius Copil vor câștiga în fața adversarilor slovaci.

"Aici, pe hârtie, ei (n.r.-slovacii) stau mai bine la simplu, dar cu Adi și Marius care sunt niște jucători experimentați ... cu toate că Klizan a avut niște rezultate foarte bune la Cupa Davis, de cele mai multe ori nu contează clasamentul și eu am toată încrederea și în Marius și în Adi că vor câștiga în fața lor", a declarat Andrei Pavel.

Despre meciul de Cupa Davis disputat cu echipa Slovaciei, Horia Tecău, membru al echipei, a afirmat că cel mai important este ca victoria să fie a echipei României, fără să conteze cine câștigă punctele.

"Cupa Davis este o competiție internațională, noi jucăm ca echipă națională și, chiar dacă avem rezultate bune la individual, fiecare dintre noi ne dorim să reușim și ca echipă națională să câștigăm. Și, împotriva Slovaciei avem o șansă bună, jucăm acasă, vom avea un public gălăgios sper, care să ne susțină până la capăt. Mă bucur că autoritățile locale au făcut tot posibilul ca să jucăm aici, la Constanța, în clubul unde am copilărit practic. Sper să ne ajute și lucrul acesta. Facem acomodarea rapidă pe zgură și cel mai important este să ieșim învingători la sfârșitul acestui weekend. Nu contează cine va aduce punctele, (...) ne dorim foarte mult să ajungem la un meci de baraj, deci din partea noastră veți vedea maximul pe care îl putem da și sperăm să obținem un rezultat pozitiv pentru noi", a menționat Horia Tecău.

Federația Română de Tenis organizează, în perioada 17-19 iulie 2015, pe terenul central al Clubului "Idu" din stațiunea Mamaia, întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas, România — Slovacia, contând pentru turul al doilea al Grupei I din Zona Euro/Africa a competiției.

Partida se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate vineri, 17 iulie, meciul de dublu se va juca sâmbătă, 18 iulie, iar duminică, 19 iulie, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu.
Echipa care va câștiga întâlnirea de Cupa Davis România — Slovacia se va califica în barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce echipa care pierde va merge în turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africană.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?