Dnepr Dnepropetrovsk, finalista surpriză a Europa League

Dnepr Dnepropetrovsk, finalista surpriză a Europa League

Formația ucraineană de fotbal Dnepr Dnepropetrovsk s-a calificat surprinzător în finala Europa League, joi seara, grație victoriei cu scorul de 1-0 (0-0) în fața formației italiene Napoli, la Kiev, în manșa secundă a semifinalelor, după ce în tur scorul fusese egal, 1-1.

Unicul gol al partidei de pe Stadionul Olimpic din Kiev a fost înscris de Selezniov (58), același care a marcat și în tur, pe San Paolo. Alexandru Vlad a fost rezervă la echipa ucraineană.

Napoli a avut o posesie bună și a presat din start, fără a se arunca în atac, însă. Higuain a avut prima ocazie (8), dar Boiko a fost la post. Leo Matos a avut o intervenție salvatoare în fața lui Callejón (16). Boiko a salvat un nou gol ca și făcut în fața aceluiași Higuain (28).

La poarta cealaltă, argentinianul Andujar (34) a intervenit și el cu succes la situația lui Selezniov.

Imediat după pauză, Lucikevici a fost aproape de deschiderea scorului pe contraatac, însă a ratat ținta (49). Dnepr a deschis scorul prin Selezniov, care a reluat în poartă centrarea lui Konoplianka deși se afla într-un duel foarte fizic cu Britos (56).

Cu trecerea timpului, Napoli a atacat tot mai disperat, dar totodată fără luciditate: Mertens a tras pe lângă poartă (69), Douglas a respins de pe linia porții, iar Britos a reluat pe lângă poartă (77), Maggio a tras din unghi, dar Boiko a acordat corner (88).

Dnepr a fost aproape de a încheia conturile pe contraatac, dar Andujar a respins de două ori șuturile lui Kalinic, iar apoi mingea expediată de Matheus (89).

În finala din 27 mai, de la Varșovia, Dnepr o va înfrunta chiar pe deținătoarea trofeului, Sevilla, care a trecut în cealaltă semifinală de Fiorentina, după 3-0 și 2-0.

Dnepr Dnepropetrovsk — SSC Napoli 1-0 (0-0)
A marcat: Evgheni Selezniov (58).
Kiev, Stadionul Olimpic
Europa League — semifinale (retur)
În tur: 1-1.

Au evoluat echipele:
Dnepr: Denis Boiko — Artem Fedețki, Douglas, Evgheni Ceberiaciko, Leo Matos — Jaba Kankava, Valeri Fedorciuk — Valeri Lucikevici (Matheus, 67), Ruslan Rotan (căpitan), Evgheni Konoplianka (Bruno Gama, 86) — Evgheni Selezniov (Nikola Kalinic, 75). Antrenor: Miron Markevici.

Napoli: Mariano Andujar — Christian Maggio (căpitan), Raul Albiol, Miguel Britos, Faouzi Ghoulam — David Lopez (Henrique, 79), Gokhan Inler — Jose Maria Callejon, Manolo Gabbiadini (Marek Hamsik, 55), Lorenzo Insigne (Dries Mertens, 61) — Gonzalo Higuain. Antrenor: Rafael Benitez.

Arbitru: Milorad Mazic (Serbia)
Cartonașe galbene: Léo Matos (23), Gabbiadini (27), Fedețki (44), Selezniov (70), Kankava (75), Ghoulam (80), Matheus (85), Callejon (86), Boiko (90+5).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale