Factura pentru stadionul din Brasilia, gazda finalei mici a CM 2014, plătită în o mie de ani

Factura pentru stadionul din Brasilia, gazda finalei mici a CM 2014, plătită în o mie de ani

Contribuabilii brazilieni au primit ca un duș rece informația conform căreia vor continua să plătească timp de o mie de ani factura la stadionul Mane Garrincha din Brasilia, renovat la un preț uriaș pentru Cupa Mondială de fotbal din 2014.

Conform cotidianului brazilian O Globo, stadionul construit în 1974, gazda unor meciuri din grupe și a finalei mici de la CM 2014, dintre Brazilia și Olanda (0-3), care a suferit lucrări de modernizare pentru turneul final în valoare de 1,9 miliarde de reali (900 milioane dolari), nu a adus venituri decât de 1,3 milioane reali în primul său an de exploatare.

În acest ritm, ar fi nevoie de secole pentru rambursarea sumei investite în renovarea arenei, conform unui calcul făcut de Oficiul de finanțe publice din capitala Braziliei, care a confirmat pentru publicația O Globo că ar fi necesari o mie de ani pentru achitarea facturii.

Stadionul național din Brasilia, rebotezat Mane Garrincha în semn de omagiu pentru vedeta braziliană din anii '60, a costat de trei ori mai mult decât prețul prevăzut inițial și a fost dat în folosință chiar înaintea Cupei Confederațiilor din 2013. Valoarea lucrărilor de modernizare este a doua cea mai mare după cea a renovării miticului stadion Wembley din Londra.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...