FIFA/corupție: Secretarul general, Jerome Valcke, a transferat 10 milioane de dolari (presă)

FIFA/corupție: Secretarul general, Jerome Valcke, a transferat 10 milioane de dolari (presă)

Secretarul general al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Jerome Valcke, a transferat 10 milioane de dolari în conturile gestionate de fostul vicepreședinte al organismului mondial Jack Warner, a anunțat, luni, cotidianul New York Times, citat de AFP.

Conform cotidianului, care citează mai mulți responsabili federali americani anonimi, transferul — efectuat de trei ori între ianuarie și martie 2008, conform actului de acuzare — a fost realizat dintr-un cont FIFA și reprezintă "un element central al scandalului de corupție care zguduie fotbalului mondial".

În acest stadiu, Valcke nu a fost acuzat în mod direct și nu a fost citat în actul de acuzare al justiției americane. Dar, conform publicației New York Times, francezul ar fi "înaltul responsabil" neidentificat care s-ar afla la originea transferului de fonduri.

Într-un e-mail prezentat de cotidianul new-yorkez, Jerome Valcke afirmă că nu a autorizat această plată, explicând că nu avea competența să o facă.

FIFA a anunțat, luni, că Valcke nu va asista la meciul de deschidere a Cupei Mondiale feminine de fotbal, ce va avea loc sâmbătă în Canada, din cauza scandalului de corupție care afectează instituția.

Milioanele de dolari vărsate lui Warner ar fi, conform publicației New York Times, un element crucial care a dus săptămâna trecută la arestarea și inculparea a 14 responsabili și parteneri ai FIFA. Aceste informații permit "apropierea" anchetei de Blatter, președintele reales pentru al cincilea mandat la finalul săptămânii trecute.

Justiția americană precizează că Jack Warner, fost președinte al CONCACAF (Confederația Americii de Nord, Centrale și Caraibelor) "ar fi solicitat, între altele, și obținut mită în cadrul proceselor de atribuire a Cupelor Mondiale 1998 și 2010".

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public