Formula 1: Germanul Nico Rosberg, învingător în Marele Premiu al Austriei

Formula 1: Germanul Nico Rosberg, învingător în Marele Premiu al Austriei

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, a opta etapă a Campionatului Mondial 2015, care a avut loc duminică pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, înregistrând cu această ocazie a treia sa victorie din acest sezon. Rosberg a fost înregistrat cu timpul de 1h30min.16sec.930/1000, reușind să-l devanseze cu 8,8 secunde pe britanicul Lewis Hamilton, coechipierul său de la Mercedes și, totodată, principalul rival în lupta pentru titlul mondial în acest sezon.

Hamilton păstrează în continuare prima poziție în clasamentul general al piloților, dar avansul său față de Rosberg s-a redus acum la doar 10 puncte.

Brazilianul Felipe Massa (Williams) s-a clasat pe locul 3, la 17,6 secunde de învingător, în cursa austriacă, marcată de acroșajul spectaculos dintre finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) și spaniolul Fernando Alonso (McLaren), în primul tur.

Ambii piloți au scăpat nevătămați, dar au fost nevoiți să abandoneze, cursa fiind neutralizată până în turul al 7-lea, pentru a le permite oficialilor să curețe complet pista de resturile celor două monoposturi, distruse în urma accidentului. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...