Fotbal - Constantin Gâlcă: ''Important este să câștige Steaua''

Fotbal - Constantin Gâlcă: ''Important este să câștige Steaua''

Constantin Gâlcă, antrenorul echipei de fotbal Steaua București, a declarat că este importantă o victorie a acestei formații, în jocul de joi cu Dinamo Kiev, pentru a obține calificarea în primăvara europeană.

''Important este să câștige Steaua, apoi o să vedem ce se întâmplă în celălalt meci. Jucătorii sunt conectați, chiar prea conectați la joc. Sperăm ca atmosfera să fie bună pe stadion, iar spectatorii să fie alături de noi'', a spus, miercuri, Constantin Gâlcă la conferința de presă.

Steaua are nevoie de o victorie în fața echipei ucrainene, iar Aalborg să nu câștige în Portugalia, cu Rio Ave, pentru ca roș-albaștrii să se califice în șaisprezecimile de finală ale Europa League.

''Avem de disputat un meci cu Dinamo Kiev. Ne gândim la faptul că Dinamo Kiev este pe primul loc în grupa noastră, a demonstrat că este o echipă valoroasă cu jucători foarte buni. Adversarii sunt periculoși pe contraatac. Punctul lor forte este contraatacul'', a mai arătat Gâlcă.

Tehnicianul i-a amintit, în context, pe atacantul olandez Lens, vârful Iarmolenko din Ucraina și mijlocașul Belhanda din Maroc.

''Trebuie să avem multă răbdare la construcție și să fim foarte atenți. Nu trebuie să ne grăbim și să intrăm în jocul lor. Sper ca în atacurile noastre să ne apară situațiile de gol'', a mai spus Constantin Gâlcă.

Întrebat dacă își simte postul amenințat, în cazul ratării calificării, Constantin Gâlcă a arătat: ''Știți că antrenorii trebuie să fie pregătiți pentru orice. Gândul meu este doar la meciul de joi și nimic mai mult''.

La rândul său, portarul Giedrius Arlauskis din Lituania a precizat, în limba română: ''Pentru noi, joi este cel mai important meci din prima parte a sezonului. Toți ne dorim, în primul rând, o revanșă în fața unei echipe foarte bune. Știm ce avem de făcut după prima partidă pierdută în deplasare cu scorul de 3-1. Cred că o să reușim să facem un meci bun, să câștigăm și să trecem în primăvara europeană. Toți ne dorim asta''.

În tur, Dinamo Kiev a dispus cu 3-1 de Steaua. Liderul campionatului ucrainean poate pierde primul loc în grupă dacă va fi învins de Steaua, iar Aalborg se va impune.

Meciul dintre Steaua București și Dinamo Kiev, programat joi seara, de la ora 22,05, pe Arena Națională din Capitală, în cadrul ultimei etape a grupelor competiției Europa League la fotbal, va fi condus de o brigadă din Anglia, avându-l la centru pe Michael Oliver.

Oliver va fi ajutat, la cele doua linii, de Stuart Burt și Darren Jon Herbert, în timp ce arbitri adiționali au fost desemnați Craig Pawson și Jonathan Moss. Rolul celui de-al patrulea oficial îi va reveni lui John Brooks.

Partida de joi se va disputa cu stadionul acoperit, iar suporterii nu au voie să aducă umbrelele cu ei, după cum a precizat Jandarmeria.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”