Fotbal: 152 de fotbaliști străini evoluează în Liga 1

Fotbal: 152 de fotbaliști străini evoluează în Liga 1

În actuala ediție a Campionatului Național Liga 1 evoluează 152 de jucători străini, care provin din nu mai puțin de 45 de țări, informează Liga Profesionistă de Fotbal.

Deși pare mare la prima vedere, numărul "stranierilor" este în scădere comparativ cu precedentele două sezoane. Astfel, în sezonul 2012/2013 au jucat în liga de elită a campionatului României 184 de jucători străini, iar în sezonul 2013/2014 numărul lor a fost și mai mare, 199 de fotbaliști care proveneau din 58 de țări.

La nivel mondial, Brazilia este cea mai mare exportatoare de fotbaliști în Europa, 515 în aproape toate campionatele de pe Bătrânul Continent, urmată de Franța (269) și, absolut surprinzător, de Serbia (205), precizează LPF.

România a "exportat" și ea numeroși fotbaliști, cele mai importante transferuri fiind în Premier League, cotat drept cel mai puternic campionat din lume, acolo unde evoluează portarul Costel Pantilimon (Sunderland), alături de fundașii Vlad Chiricheș (Tottenham Hotspur) și Florin Gardoș (Southampton).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…