Fotbal: 152 de fotbaliști străini evoluează în Liga 1

Fotbal: 152 de fotbaliști străini evoluează în Liga 1

În actuala ediție a Campionatului Național Liga 1 evoluează 152 de jucători străini, care provin din nu mai puțin de 45 de țări, informează Liga Profesionistă de Fotbal.

Deși pare mare la prima vedere, numărul "stranierilor" este în scădere comparativ cu precedentele două sezoane. Astfel, în sezonul 2012/2013 au jucat în liga de elită a campionatului României 184 de jucători străini, iar în sezonul 2013/2014 numărul lor a fost și mai mare, 199 de fotbaliști care proveneau din 58 de țări.

La nivel mondial, Brazilia este cea mai mare exportatoare de fotbaliști în Europa, 515 în aproape toate campionatele de pe Bătrânul Continent, urmată de Franța (269) și, absolut surprinzător, de Serbia (205), precizează LPF.

România a "exportat" și ea numeroși fotbaliști, cele mai importante transferuri fiind în Premier League, cotat drept cel mai puternic campionat din lume, acolo unde evoluează portarul Costel Pantilimon (Sunderland), alături de fundașii Vlad Chiricheș (Tottenham Hotspur) și Florin Gardoș (Southampton).

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”