Fotbal american: New England Patriots a câștigat a 49-a ediție a Super Bowl-ului

Fotbal american: New England Patriots a câștigat a 49-a ediție a Super Bowl-ului

Echipa New England Patriots a câștigat cea de-a 49-a ediție a Super Bowl-ului, marea finală a Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), învingând cu scorul de 28-24 formația Seattle Seahawks, deținătoarea trofeului, duminică, pe stadionul Universității Phoenix din Glendale (Arizona).

"Patrioții" au reușit să revină în joc după ce au fost conduși cu o diferență de 10 puncte în ultima parte a meciului, trecându-și în palmares cel de-al patrulea titlu de campioni ai NFL, după cele cucerite în 2001, 2003 și 2004.

Titlul de MVP (Most Valuable Player) al finalei i-a revenit, pentru a treia oară în carieră, lui Tom Brady (37 ani), emblematicul "quarterback" al lui New England Patriots, participant la toate cele patru succese ale echipei sale, care a reușit să-i egaleze cu această ocazie pe legendarii Joe Montana și Terry Bradshaw, singurii jucători care au mai ridicat până acum de patru ori prestigiosul trofeu.

În pauza meciului, atmosfera a fost întreținută de cunoscuta cântăreață americană Katy Perry, care a interpretat cu această ocazie cele mai mari succese ale ale sale, între care și "I Kissed a Girl", acompaniată la chitară de Lenny Kravitz.

Super Bowl-ul a fost urmărit de 65.000 de spectatori aflați în tribune și de aproximativ 110 milioane de telespectatori. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”