Fotbal: Ancelotti va prelua Zenit Sankt Petersburg, unde va primi 16 milioane euro pe an

Fotbal: Ancelotti va prelua Zenit Sankt Petersburg, unde va primi 16 milioane euro pe an

Antrenorul italian Carlo Ancelotti a semnat un preacord cu Zenit Sankt Petersburg pe care o va prelua din sezonul viitor și unde va încasa un salariu anual brut de 16 milioane euro, relatează ziarul Izvestia.

Ancelotti, care în vară a părăsit pe Real Madrid și a anunțat o pauză de un an, îl va înlocui la Zenit pe portughezul Andre Villas-Boas. Italianul va semna un contract pe 2 ani cu o opțiune de un an suplimentar. Dacă va accepta acest job, Ancelotti va deveni al doilea cel mai bine plătit antrenor din lume, după Jose Mourinho, cu 18 milioane euro anual la Chelsea.

Villas-Boas a preluat echipa din Sankt Petersburg în martie 2014 și a câștigat un titlu și Supercupa Rusiei. Portughezul, care încasa un salariu anual de 8,5 milioane euro, a anunțat că va părăsi Rusia la finele sezonului 2015/2016.

Ancelotti, 56 ani, triplu câștigător al Ligii Campionilor, și-a luat o pauză de un an după plecarea de la Real Madrid în luna mai, la finele unui sezon în care nu a câștigat niciun trofeu important.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale