Fotbal: Arsenal și Gent s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Fotbal: Arsenal și Gent s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Arsenal și Gent au reușit calificări spectaculoase în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după victoriile înregistrate în ultima etapă a fazei grupelor.

Arsenal, care era obligată să câștige la o diferență de două goluri în deplasare cu Olympiakos Pireu pentru a fi sigură de calificare, s-a impus cu 3-0, prin hat-trick-ul lui Olivier Giroud.

Debutant Gent s-a impus cu 2-1 în fața propriilor suporteri în meciul cu Zenit, care a pierdut astfel primele puncte în grupă.

Antrenorul Gary Neville a debutat cu stângul pe banca Valenciei, învinsă acasă de Lyon cu 2-0, însă ''liliecii'' vor continua în Europa League.

AS Roma s-a calificat rușinos în optimi, după 0-0 acasă cu BATE Borisov și după ce FC Barcelona a ținut-o în șah pe Bayer, la Leverkusen (1-1), portarul german al catalanilor, Andre ter Stegen, fiind eroul partidei. ''Giallorossi'' au profitat de avantajul rezultatelor directe cu Bayer.

FC Porto a fost eliminată din Champions League chiar de fostul său antrenor Jose Mourinho, Chelsea învingând ''dragonii'' cu 2-0 la Londra. Dinamo Kiev continuă și ea în optimile de finală, după ce a trecut la limită, cu 1-0, de Maccabi Tel Aviv.

Bayern Munchen a dispus cu 2-0 în deplasare de Dinamo Zagreb, la capătul unui meci în care fundașul român Alexandru Mățel a fost doar rezervă la campioana Croației.

Sunt calificate în optimile Ligii Campionilor 11 echipe: Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, FC Barcelona, AS Roma, Bayern, Arsenal, Chelsea, Dinamo Kiev, Zenit și Gent.

În șaisprezecimile Europa League și-au asigurat calificarea: Șahtior Donețk, Manchester United, Galatasaray, Sevilla FC, Bayer Leverkusen, Olympiakos, FC Porto, Valencia.
Citește mai mult pe Fluxul destinat abonaților AGERPRES

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...