Fotbal: Astra Giurgiu - Red Bull Salzburg 1-2, în Europa League

Fotbal: Astra Giurgiu - Red Bull Salzburg 1-2, în Europa League

Astra Giurgiu a fost învinsă de FC Red Bull Salzburg cu scorul de 2-1 (2-1), joi seara, pe stadionul "Marin Anastasovici" din Giurgiu, într-un meci din Grupa D a Europa League la fotbal.

Vicecampioana României a deschis scorul prin Takayuki Seto (15), dar echipa austriacă a revenit și a obținut toate cele trei puncte grațșie golurilor marcate de Kevin Kampl (36) și Jonatan Soriano (42).

Astra a început excelent și a ratat prima ocazie de gol în minutul 7, când o centrare în forță a lui Budescu în fața porții nu a fost ajunsă de Bukari. A urmat un șut al lui Junior Morais (9), prins de Gulacsi, iar giurgiuvenii au reușit deschiderea scorului în minutul 15, prin japonezul Takayuki Seto, cu un șut la colțul scurt, după o pasă a lui Enache: 1-0.

Echipa lui Isăilă a mai avut momente bune de joc în care a creat pericol la poarta lui Gulacsi (17, 35), dar ușor-ușor jocul gazdelor s-a stins, iar campioana Austriei a preluat controlul partidei. Salzburg a restabilit egalitatea în minutul 36, când Kampl a fost găsit liber în careu de Soriano și l-a executat pe Lung jr: 1-1. Peste doar șase minute, oaspeții au trecut în avantaj, Jonatan Soriano marcând, după o combinație cu Alan: 1-2.

În repriza secundă, Lung a intervenit salvator la o fază periculoasă a austriecilor (53). André Ramalho (60) a avut și el o situație bună, după care Budescu a fost autorul unei centrări periculoase (61), însă portarul Gulacsi a respins din fața lui Bukari și De Amorim. Oaspeții au mai ratat până la final, prin Alan (80) și Kampl (90).

Salzburg s-a impus meritat, în cele din urmă, demonstrând că este mai valoroasă decât Astra, care rămâne fără niciun punct după primele două jocuri. Pe 23 octombrie, Astra va juca la Glasgow, cu Celtic.

Astra Giurgiu — FC Red Bull Salzburg 1-2 (1-2)
Au marcat: Takayuki Seto (15), respectiv Kevin Kampl (36), Jonatan Soriano (42).
Giurgiu, stadion ''Marin Anastasovici''
Europa League — Grupa D

Au evoluat echipele:
Astra: 1. Silviu Lung jr — 22. Vassilis Pliatsikas, 15. Cristian Oros, 5. Syam Ben Youssef, 13. Júnior Morais — 14. Vincent Laban (4. George Florescu, 73), 8. Takayuki Seto — 9. Gabriel Enache, 10. Constantin Budescu (căpitan), 91. William De Amorim — 19. Sadat Bukari. Antrenor: Daniel Isăilă.
Rezerve neutilizate: 33. Dănuț Coman — 89. Alassane Touré, 6. Seidu Yahaya, 16. Elliot Grandin, 26. Laurențiu Rus.

Salzburg: 31. Péter Gulácsi — 37. Valentino Lazaro, 5. André Ramalho, 36. Martin Hinteregger, 17. Andreas Ulmer — 44. Kevin Kampl, 13. Stefan Ilsanker, 24. Christoph Leitgeb, 7. Marcel Sabitzer — 27. Alan (77. Massimo Bruno, 83), 26. Jonatan Soriano (căpitan; 42. Nils Quaschner, 73). Antrenor: Adi Huetter.
Rezerve neutilizate: 33. Alexander Walke — 2. Benno Schmitz, 4. Peter Ankersen, 8. Naby Keita.

Arbitru: Libor Kovarik; arbitri asistenți: Krystof Mencl, Antonin Kordula; arbitri asistenți adiționali: Radek Prihoda, Michal Patak; arbitru de rezervă: Jan Patak (toți din Cehia)
Delegat UEFA: Patrick Wattebled (Franța), observator UEFA pentru arbitri: Adrian D. Casha (Malta)
Cartonașe galbene: Ulmer (48), Sabitzer (62), Lazaro (72), Budescu (75), Ben Youssef (83).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...