Fotbal: Chile, prima finalistă a competiției Copa America 2015

Fotbal: Chile, prima finalistă a competiției Copa America 2015

Reprezentativa statului Chile s-a calificat în finala competiției de fotbal Copa America 2015, a cărei gazdă este, după ce a învins selecționata Peru cu scorul de 2-1 (1-0), luni, la Santiago de Chile. Chile va juca în finala de sâmbătă de la Santiago, cu învingătoarea dintre Argentina și Paraguay, dar a obținut biletul pentru ultimul act nu fără emoții, deși Peru a jucat cea mai mare parte a timpului în zece oameni.

Echipa antrenată de argentinianul Jorge Sampaoli este aproape de a intra în istorie, după patru finale pierdute de la înființarea competiției, în 1916.

Chile a impresionat de la debutul turneului, obținând patru victorii din cinci meciuri, marcând 13 goluri.

Peru, echipa surpriză din careul de ași al ediției din acest an, a 77-a, a avut prima ocazie de gol în semifinala de luni, prin Jefferson Farfan (9), în fața a 45.651 de spectatori pe Estadio Nacional. Defensiva chiliană, lipsită de Gonzalo Jara, a suferit în fața cuplului Guerrero — Farfan, care a arătat forță și viteză. Lobaton a avut și el o ocazie bună (17), după care situația din teren s-a schimbat, după eliminarea peruanului Carlos Zambrano (20), care în tentativa sa energică de a degaja mingea l-a lovit pe Charles Aranguiz.

Peru a pierdut teren după ce a rămas în inferioritate, iar Valdivia și-a creat prima ocazie periculoasă (28), pentru ca în minutul 34 să îl lanseze pe Alexis Sanchez, iar acesta a centrat impecabil pentru Eduardo Vargas, a cărui reluare a fost respinsă de un fundaș.

Chile și-a concretizat dominarea cu trei minute înainte de pauză, când o nouă centrare a lui Sanchez a ajuns la Eduardo Vargas, care l-a învins pe portarul Gallese (42).

Oaspeții au abordat repriza secundă cu multă agresivitate și egalitatea a venit în minutul 60, pe o contră rapidă, Gary Medel, aflat în duel cu Andre Carrillo, trimițând în propria poartă mingea centrată de Christian Ramos.

Chile a avut nevoie de doar patru minute pentru a reveni la cârma jocului, după un șut de la circa 20 de metri expediat de același Vargas, care l-a surprins pe Gallese (64).

Peru a apelat și la ''veteranul'' Claudio Pizarro, a forțat egalarea, dar nu a reușit să mai revină.

Au evoluat echipele:

Chile: Claudio Bravo — Mauricio Isla, Gary Medel, José Rojas, Miiko Albornoz (Eugenio Mena, 46) — Marcelo Díaz (David Pizarro, 46), Charles Aránguiz, Arturo Vidal — Jorge Valdivia (Felipe Gutiérrez, 84), Alexis Sánchez, Eduardo Vargas. Selecționer: Jorge Sampaoli.

Peru: Pedro Gallese — Luis Advíncula, Carlos Ascues, Carlos Zambrano, Juan Manuel Vargas — Carlos Lobatón (Yoshimar Yotún, 72), Josepmir Ballon, Christian Cueva (Christian Ramos, 26), Jefferson Farfan — André Carrillo (Claudio Pizarro, 72), Paolo Guerrero. Selecționer: Ricardo Gareca.

Arbitru: José Argote (Venezuela).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...