Fotbal: CS Mioveni cere rejucarea meciului cu CFR Cluj

Fotbal: CS Mioveni cere rejucarea meciului cu CFR Cluj

Divizionara secundă CS Mioveni i-a cerut președintelui FRF, Răzvan Burleanu, într-o scrisoare deschisă, rejucarea meciului de marți cu CFR Cluj din sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana la fotbal.

Marți seara, la Pitești, CFR Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei, după ce a învins-o pe CS Mioveni cu scorul de 4-3. CFR a câștigat în urma unei spectaculoase răsturnări de scor, marcând de patru ori în ultima jumătate de oră a partidei, după ce a fost condusă cu 3-0. Mai mult, CFR a reușit egalarea în minutul 87, după o fază în care jucătorii echipei clujene au dat dovadă de lipsă de fair-play, refuzând să ofere înapoi mingea jucătorilor argeșeni.

Conducerea clubului CS Mioveni i-a trimis lui Răzvan Burleanu o scrisoare descrisă, prin care solicită intervenția președintelui FRF "în urma problemelor grave apărute la meciul de Cupă cu CFR, când arbitrul Dragoș Istrate a inventat un penalty pentru oaspeți, băgându-i pe aceștia în joc, dar mai ales când, în minutul 86 clujenii au fost lipsiți de fair-play și au egalat la o fază în care prin fair-play trebuiau să înapoieze mingea dintre-un aut, gazdelor".

"Clubul nostru îi cere așadar președintelui Burleanu să propună rejucarea meciului, în spiritul fair-play-ului", se afirmă în scrisoarea deschisă semnată de președintele executiv al CS Mioveni, Constantin Stancu.

CS Mioveni menționează un precedent, rejucarea unui meci din Cupa Angliei, din anul 1999, dintre Arsenal și Sheffield United.

"Din punctul nostru de vedere este dramatic ce s-a întâmplat pe teren în minutul 86, atunci când CFR a marcat un gol scandalos în urma unei faze în care ei trebuiau să fie fair-play și să ne acorde mingea. Așa cum vă știm, un om drept și plin de fair-play, așa cum ne-ați spus de când ați preluat conducerea FRF, vă doriți ca în fotbalul din România să domine spiritul de luptă cinstită și nu hoțiile sau măgăriile. Considerăm că dumneavoastră, prin votul încredințat de cluburile din țară, puteți să dați un exemplu și să propuneți celor două echipe rejucarea partidei. Noi, C.S. Mioveni, suntem de acord să disputăm meciul oricând, la orice oră și la orice zi, fie ea că este de Crăciun, Revelion sau Paște. Știm că este greu pentru cei de la CFR să accepte acest lucru, dar ce frumos este să rămâi demn !", se afirmă în scrisoarea deschisă adresată lui Răzvan Burleanu.

"Suntem convinși că veți face tot posibilul pentru rejucarea meciului având drept precedent jocul din Cupa Angliei din anul 1999 dintre Arsenal și Sheffield (United — n. red.). La acel meci, Arsenal a câștigat cu 2-1 în urma unei faze similare, iar antrenorul Arsene Wenger a propus și i s-a acceptat rejucarea întâlnirii.

Nu vrem să încheiem fără a atrage atenția dumneavoastră și asupra unui alt aspect extrem de important. Maniera tendențioasă în care arbitrul Dragoș Istrate a condus jocul nu poate scăpa fără măsuri. Numeroasele lovituri libere acordate adversarului fără motiv dar și un penalty gratuit dat oaspeților de marți ne face să cerem recuzarea acestui cavaler al fluierului. Desigur vom înainta și către CCA un memoriu în acest sens.

Ținând cont de faptul că a fost vicierea vădită, cu intenție, a rezultatului final și de faptul că investitorii, finanțatorii și sponsorii noștri vor să facă un pas înapoi, suntem convinși că veți analiza cele prezentate de noi", se mai afirmă în scrisoarea deschisă.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale