Fotbal: Dinamo Kiev - Steaua 3-1, în Europa League

Fotbal: Dinamo Kiev - Steaua 3-1, în Europa League

Steaua București a fost învinsă de formația ucraineană Dinamo Kiev cu scorul de 3-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul Olimpic din Kiev, într-un meci din Grupa J a competiției de fotbal Europa League.

Dinamo Kiev a fost mai bună în acest meci și s-a impus prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (40, Artem Kraveț (66) și Lukasz Teodorczyk (90+2), în timp ce Steaua a punctat prin Raul Rusescu (89), având și o bară în prima repriză, la șutul lui Chipciu.

Dinamo Kiev a început mai bine și și-a creat prima ocazie de gol a partidei, prin Kraveț, care a reluat puțin pe lângă poartă centrarea lui Lens (5). Steliștii au răspuns la scurt timp, dar șutul lui Sânmărtean s-a dus alături de poartă (8).

Formația ucraineană a dominat jocul și a mai avut o bună oportunitate, prin olandezul Lens, care mingea șutată de acesta a ocolit colțul lung (15).

Steaua s-a apărat destul de bine, dar nu a reușit prea multe acțiuni ofensive, primul șut pe poartă al campioanei României venind în minutul 26, dar mingea expediată de Tănase nu i-a pus probleme lui Rîbka. ''Roș-albaștrii'' au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 30, când Varela a dat startul unui contraatac, Keșeru a centrat pentru Chipciu, dar șutul acestuia a fost respins în bară de Rîbka.

Dinamo Kiev a reușit să marcheze în minutul 40, în urma unei faze fixe: Belhanda l-a angajat în careu pe Iarmolenko, iar acesta l-a executat pe Arlauskis cu un șut din voleu, 1-0.
Steaua a replicat și a controlat finalul primei reprize, având o situație bună, prin Iancu, dar acesta a reluat cu capul peste poartă (45+1).

Gazdele au început bine partea secundă, iar Arlauskis a fost nevoit să acorde corner (49), la șutul lui Iarmolenko, din afara careului. Kraveț a irosit o ocazie uriașă pe contraatac (56), singur cu Arlauskis, șutul său ducându-se alături de țintă. Și Steaua a fost aproape de a marca (57), dar Varela nu a ajuns la o centrare care a trecut prin fața porții. Arlauskis a salvat un gol ca și făcut în fața lui Lens (62), după o intervenție nesancționată la Sânmărtean.

Dinamo Kiev s-a desprins pe tabela de marcaj în minutul 66, prin Artem Kraveț, la capătul unei faze în care apărarea Stelei a fost surprinsă de traseele paselor echipei gazdă: 2-0.

Belhanda (78) a fost și el aproape de gol, din lovitură liberă, după o eroare a lui Szukala. Apărarea Stelei s-a clătinat tot mai tare, iar Kraveț și Buialski au ratat și ei ocazii mari de gol (84). Pe acest fond a venit golul marcat de Steaua, prin Rusescu, din apropiere, cu capul, după o minge trimisă cu călcâiul de Keșeru: 2-1 (89).

Dinamo Kiev a mai marcat o dată, prin Lukasz Teodorczyk (90+2), dar faza a fost precedată de un henț evident al lui Rîbalka: 3-1. Steaua a mai avut o ocazie de gol, prin Rusescu, însă Rîbka a respins (90+4).

La meci au asistat atât premierul României, Victor Ponta, cât și antrenorul lui Șahtior Donețk, Mircea Lucescu.

Steaua va juca următorul meci pe 23 octombrie, la București, cu formația portugheză Rio Ave.

Dinamo Kiev — Steaua București 3-1 (1-0)
Au marcat: Andrei Iarmolenko (40), Artem Kraveț (66), Lukasz Teodorczyk (90+2), respectiv Raul Rusescu (89).
Kiev, Stadionul Olimpic
Europa League — Grupa J

Au evoluat echipele:
Dinamo Kiev: 23. Aleksandr Rîbka — 24. Domagoj Vida, 2. Danilo Silva, 6. Aleksandar Dragovic, 26. Nikita Burda — 16. Serghei Sidorciuk (29. Vitali Buialski, 76), 17. Serghei Rîbalka — 10. Andrei Iarmolenko (căpitan), 90. Younes Belhanda, 7. Jeremain Lens (45. Vladislav Kalitvințev, 83) — 22. Artem Kraveț (91. Lukasz Teodorczyk, 90+1). Antrenor: Serghei Rebrov.
Rezerve neutilizate: 72. Artur Rudko — 34. Evgheni Haceridi, 4. Miguel Veloso, 20. Oleg Gusev.

Steaua: 24. Giedrius Arlauskis — 6. Paul Papp, 4. Lukasz Szukala, 33. Fernando Varela, 14. Iasmin Latovlevici — 11. Andrei Prepeliță, 18. Lucian Sânmărtean — 7. Alexandru Chipciu, 9. Gabriel Iancu (12. Nicolae Stanciu, 57; 25. Raul Rusescu, 82), 10. Cristian Tănase (căpitan) — 28. Claudiu Keșeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.
Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 5. Srgian Luchin, 8. Lucian Filip, 21. Nicandro Breeveld, 26. Ionuț Neagu.

Arbitru: Robert Schörgenhofer; arbitri asistenți: Matthias Winsauer, Roland Brandner; arbitri asistenți adiționali: Rene Eisner, Dominik Ouschan; arbitru de rezervă: Richard Huebler (toți din Austria)
Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), observator UEFA pentru arbitri: Gerard Perry (Irlanda)
Cartonașe galbene: Papp (39), Szukala (77), Rîbalka (86), Prepeliță (90+3).


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia