Fotbal: Dumitriu - Dică va conduce Steaua în ultimele cinci partide, eu sunt antrenor principal doar în acte

Fotbal: Dumitriu - Dică va conduce Steaua în ultimele cinci partide, eu sunt antrenor principal doar în acte

Dumitru Dumitriu a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că este antrenor principal al formației de fotbal Steaua doar în acte, precizând că secundul Nicolae Dică este cel care va conduce echipa din punct de vedere tehnic după demisia lui Mirel Rădoi.

"Sunt antrenor principal în acte pentru că eu am licența Pro, ca să fie clar. Staff-ul cu care a venit Mirel Rădoi este condus de Nicolae Dică, el este antrenorul echipei. El își asumă ultimele cinci partide din această fază (n.r. — patru în Liga I și una în Cupa României). Normal că sunt și eu implicat, dar responsabilitatea totală este a lui și a celorlalți doi colaboratori, Ciprian Prună și Marius Popa. Dacă se va apela la mine pentru un sfat sau orice altceva, eu voi răspunde", a spus Dumitriu.

El a adăugat că nu îl deranjează faptul că nu alcătuiește primul unsprezece pentru partida de miercuri cu ASA Târgu Mureș. "Eu am venit adus de Mirel Rădoi pentru a urmări jucătorii împrumutați și echipele adverse și să îi fac informări. Și cam atât. Când apare la TV Dumitru Dumitriu — antrenor principal, apare pentru că dețin licența Pro. Nu era normal să fac eu echipa. Și în trecut Mirel se consulta cu mine, dar el conducea antrenamentele și făcea echipa. Și pe mine nu mă deranjează, eu nu am nevoie de glorie sportivă. Eu chiar aș dori ca Dică să vină la conferințele de presă. Așa e corect pentru că își asumă această responsabilitate, lui i-a transmis Mirel ștafeta", a menționat tehnicianul.

Mirel Rădoi, care a renunțat la conducerea tehnică a echipei după înfrângerea de duminică în fața formației Astra Giurgiu (0-1), va rămâne în cadrul clubului Steaua ca director sportiv, susține Dumitriu. "El va mai colabora cu noi, pentru că nu este în afara clubului. El este în interiorul clubului, a rămas pe aceeași funcție (n.r. — director sportiv). Și oricând poate ajuta echipa, pentru că este capabil să o facă. El a făcut un pas înapoi pentru a reveni în sprint în fotbalul românesc", a explicat antrenorul principal.

Finanțatorul Gigi Becali nu ar trebui să caute alt antrenor pentru partea a doua a campionatului dacă echipa condusă de actualul staff tehnic nu va pierde niciunul dintre cele cinci meciuri rămase din acest an, este de părere Dumitru Dumitriu. "Probabil că patronul caută variante în cazul în care echipa nu îl va mulțumi în aceste cinci partide rămase. Dar dacă noi, cei care suntem aici acum, reușim, atunci s-ar putea întâmpla să continuăm și din iarnă. Și dacă echipa nu pierde niciun joc, ar fi normal să continuăm. Nu ar fi firesc să se mai caute antrenor. Dar asta nu mai e treaba mea, nu pot decide eu", a explicat antrenorul.

Dumitru Dumitriu nu ia în calcul ratarea calificării în play-off și spune că Steaua poate câștiga partida din deplasare cu ASA Târgu Mureș, chiar dacă îi lipsesc trei jucători importanți. "Mâine este un joc care pe care. Echipa are posibilitatea să demonstreze că merită locul în play-off și nici nu mă gândesc că va fi altfel. Trebuie să facem totul pentru a rămâne în primele șase locuri pe forțele proprii, nu pe rezultatele altor echipe. La echipa pe care o avem, chiar dacă lipsesc trei jucători importanți, putem să câștigăm împotriva oricărui adversar din campionat", a mai afirmat Dumitriu.

Echipa Steaua întâlnește, miercuri, de la ora 20,30, la Cluj-Napoca, formația ASA Târgu Mureș, într-o partidă contând pentru etapa a 20-a a Ligii I la fotbal.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...