Fotbal: Echipa Australiei a câștigat Cupa Asiei pe Națiuni

Fotbal: Echipa Australiei a câștigat Cupa Asiei pe Națiuni

Echipa Australiei a câștigat Cupa Asiei pe Națiuni la fotbal, sâmbătă, la Sydney, după ce a învins în finală Coreea de Sud cu scorul de 2-1 (1-0, 1-1), după prelungiri.

Massimo Luongo (45) a deschis scorul pentru gazdele turneului final din acest an (primul gol primit de coreeni la această ediție), dar Son Heung-min a egalat în minutele adiționale acordate de arbitru (90+1) și a trimis meciul în prelungiri. James Troisi a reușit golul victoriei în min. 105, ultimul din prima repriză a prelungirilor, după o eroare de proporții a fundașului Kim Jin Su în fața lui Tomi Juric.

În fața a 80.000 de spectatori, selecționata Socceroos a câștigat primul său titlu de campioană a Asiei, o confederație din care face parte din 2006. La ediția trecută a competiției, Australia a fost învinsă în finală de Japonia cu scorul de 1-0, după prelungiri.

Coreea de Sud are în palmares două titluri (1956, 1960) și a mai jucat trei finale (1972, 1980, 1988).

Au evoluat echipele:
Coreea de Sud: Kim Jin-hyeon — Cha Du-ri, Kwak Tae-hwi, Kin Young-gwon, Kim Jin-su — Jang Hyun-soo, Ki Sung-yueng (căpitan) — Son Heung-min, Nam Tae-hee (Lee Keun-Ho, 64), Park Joo-ho (Han Kook-young, 71) — Lee Jeong-hyeop (Kim Ju-young, 88). Selecționer: Uli Stielike.
Australia: Matthew Ryan — Ivan Franjic (Matt McKay, 75), Trent Sainsbury, Matthew Spiranovic, Jason Davidson — Mark Milligan, Mile Jedinak (căpitan), Massimo Luongo — Robbie Kruse (James Troisi, 71), Tim Cahill (Tomi Juric, 64), Matthew Leckie. Selecționer: Ange Postoecoglou. Arbitru: Alireza Faghani (Iran). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”