Fotbal: Figo propune ca Mondialele să se desfășoare cu 40 sau 48 de echipe

Fostul mare fotbalist portughez Luis Figo, candidat la președinția FIFA, a propus ca Mondialele să se desfășoare cu participarea a 40 sau 48 de echipe, față de 32 în prezent, anunță Reuters.

"Cred că trebuie să examinăm propunerile de a extinde competiția la 40, chiar 48 de echipe", a declarat Figo pe stadionul londonez Wembley, într-o conferință de presă, cu ocazia prezentării programului său. "Amândouă aceste opțiuni pot fi puse în practică dacă turneul este prelungit cu trei sau patru zile. Dacă extinderea va avea loc, cred că echipele suplimentare ar trebui să vină din afara Europei", a spus portughezul.

El a adăugat că un procent mai mare din veniturile FIFA ar trebui folosit pentru dezvoltarea fotbalului la nivel de bază.

Figo este unul dintre cei rivali ai președintelui în exercițiu al FIFA, elvețianul Sepp Blatter, care se va prezenta pentru un nou mandat. Ceilalți candidați sunt Michael van Praag, președintele federației olandeze, și prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein, membru al comitetului executiv al FIFA.

Alegerile pentru șefia FIFA vor avea loc la Zurich, pe 29 mai. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?