Fotbal: Guineea Ecuatorială va găzdui Cupa Africii pe Națiuni din 2015, în locul Marocului

Fotbal: Guineea Ecuatorială va găzdui Cupa Africii pe Națiuni din 2015, în locul Marocului

Cupa Africii pe Națiuni ediția 2015 va avea loc în Guineea Ecuatorială, în perioada 17 ianuarie - 8 februarie, a anunțat vineri Confederația Africană de Fotbal (CAF), care căuta o alternativă după ce i-a retras Marocului dreptul de organizare.

Guineea Ecuatorială va fi direct calificată la CAN 2015, în calitate de țară-gazdă, după ce fusese exclusă din preliminariile competiției, în luna iulie, pentru că a aliniat un jucător non-eligibil în turul preliminar.

Marți, Confederația Africană de Fotbal a decis să retragă Marocului dreptul de a organiza CAN 2015, după ce autoritățile din această țară solicitaseră amânarea competiției, din cauza temerilor legate de epidemia de Ebola care afectează unele state africane.

Alegerea Guineei Ecuatoriale, care a mai organizat Cupa Africii pe Națiuni în 2012, alături de Gabon, a fost oficializată după o întâlnire între președintele CAF, Issa Hayatou, cu conducătorul acestei țări, Teodoro Obiang, care a avut loc la Malabo.

Cele patru orașe reținute pentru turneul final sunt Malabo, Bata, Mongomo și Ebebiyin, a precizat CAF. Tragerea la sorți a fazei finale va fi efectuată pe 3 decembrie, la Malabo.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…