Fotbal: Guineea Ecuatorială va găzdui Cupa Africii pe Națiuni din 2015, în locul Marocului

Fotbal: Guineea Ecuatorială va găzdui Cupa Africii pe Națiuni din 2015, în locul Marocului

Cupa Africii pe Națiuni ediția 2015 va avea loc în Guineea Ecuatorială, în perioada 17 ianuarie - 8 februarie, a anunțat vineri Confederația Africană de Fotbal (CAF), care căuta o alternativă după ce i-a retras Marocului dreptul de organizare.

Guineea Ecuatorială va fi direct calificată la CAN 2015, în calitate de țară-gazdă, după ce fusese exclusă din preliminariile competiției, în luna iulie, pentru că a aliniat un jucător non-eligibil în turul preliminar.

Marți, Confederația Africană de Fotbal a decis să retragă Marocului dreptul de a organiza CAN 2015, după ce autoritățile din această țară solicitaseră amânarea competiției, din cauza temerilor legate de epidemia de Ebola care afectează unele state africane.

Alegerea Guineei Ecuatoriale, care a mai organizat Cupa Africii pe Națiuni în 2012, alături de Gabon, a fost oficializată după o întâlnire între președintele CAF, Issa Hayatou, cu conducătorul acestei țări, Teodoro Obiang, care a avut loc la Malabo.

Cele patru orașe reținute pentru turneul final sunt Malabo, Bata, Mongomo și Ebebiyin, a precizat CAF. Tragerea la sorți a fazei finale va fi efectuată pe 3 decembrie, la Malabo.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…