Fotbal: Josep Maria Bartomeu rămâne președinte al clubului FC Barcelona, cu 54,63 la sută din voturi

Fotbal: Josep Maria Bartomeu rămâne președinte al clubului FC Barcelona, cu 54,63 la sută din voturi

Josep Maria Bartomeu își va păstra postul de președinte al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, întrunind 54,63 la sută din voturile socios (suporteri cotizanți) chemați la urne să-și aleagă o nouă conducere, sâmbătă pe stadionul Camp Nou, informează AFP. Bartomeu, în vârstă de 52 de ani, a primit 25.823 de voturi față de 15.615 (33,03 la sută) cât a întrunit principalul său adversar, fostul președinte Joan Laporta, aflat în funcție din 2003 până în 2010.

Ceilalți doi candidați, Agusto­Benedito și Toni Freixa, au obținut 3386 voturi (7,16 la sută), respectiv, 1750 voturi (3,70 la sută).

Spre deosebire de majoritatea cluburilor de fotbal, Barcelona aparține celor 150.000 de membri și acționari, care își aleg conducerea la fiecare șase.

Alegerile au fost prevăzute inițial pentru finalul viitorului sezon, dar Josep Bartomeu, venit la conducere fără alegeri în 2004 în locul lui Sandro Rosell, a decis în luna ianuarie să devanseze aceste alegeri.

Barcelona era afectată în acea perioadă de tensiunile dintre antrenorul Luis Enrique și starul argentinian Lionel Messi. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”