Fotbal: Marile campionate din Europa au investit peste 400 milioane euro în transferuri

Fotbal: Marile campionate din Europa au investit peste 400 milioane euro în transferuri

Cluburile din cele cinci mari campionate ale Europei (Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța) au cheltuit în total 466 milioane dolari (aproximativ 412 milioane euro) pe piața transferurilor de jucători în această iarnă, cu 36 la sută mai mult decât în perioada similară a anului trecut, informează Federația Internațională de Fotbal (FIFA).

Conform datelor oferite miercuri de Sistemul de corelare a transferurilor internaționale al FIFA (TMS), Anglia a fost și în acest mercato cel mai important investitor, cu 173 milioane dolari (153 milioane de euro) cheltuiți în transferuri, surprinzătoare fiind însă apariția Germaniei pe poziția secundă, cu 116 milioane dolari (102,5 milioane euro), înaintea Spaniei (75 milioane euro).

Campionatul Franței a fost, în schimb, singurul dintre cele cinci care și-a redus investițiile în transferuri, cu peste 50 la sută față de iarna trecută.

Numărul total al fotbaliștilor transferați de echipele din "Big 5" se ridică la 452, cu doi la sută mai puțin decât în urmă cu un an, iar 79 la sută dintre noii jucători angajați de cluburile din cele cinci țări provin de la echipe din afara granițelor acestora.

Două dintre cele mai scumpe transferuri din această iarnă s-au efectuat în Premier League, unde Manchester City a plătit 33 milioane euro pentru achiziționarea ivorianului Wilfried Bony de la Swansea City, iar Chelsea a achitat 35 milioane euro în schimbul columbianul Juan Guillermo Cuadrado de la Fiorentina. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro