Fotbal: Mihai Pintilii, acuzat de remarci rasiste de către ghanezul Asamoah Gyan

Fotbal: Mihai Pintilii, acuzat de remarci rasiste de către ghanezul Asamoah Gyan

Atacantul ghanez Asamoah Gyan, de la Al-Ain (Emiratele Arabe Unite), l-a acuzat pe mijlocașul român Mihai Pintilii, de la Al-Hilal (Arabia Saudită), de remarci rasiste în meciul disputat marți în manșa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor ale Asiei la fotbal, relatează Reuters.

Deși Al-Ain s-a impus cu 2-1, Al-Hilal, formație antrenată de Laurențiu Reghecampf, s-a calificat în finală datorită victoriei din tur cu 3-0. În meciul retur, Gyan a fost eliminat în minutul 70, la 1-1, după un tackling foarfecă la Salem Al-Dawsari. După atacul dur la coechipierul său, Pintilii s-a repezit să-l certe pe Gyan, moment care a declanșat un meleu între jucătorii ambelor echipe.

Gyan, căpitanul Ghanei, cu 12 goluri marcate în Liga Campionilor Asiei, a scris după meci pe Twitter că a fost abuzat rasial de Pintilii: ''Jucătorul nu avea dreptul să-mi zică ce mi-a zis. Mi-a spus ceva care m-a supărat. A folosit un cuvânt abuziv, care chiar nu-mi place. El știe ce a spus, puteți să-l întrebați''. Ghanezul de 28 ani a adăugat că a fost eliminat pe drept, deși a avut intenția de a juca doar mingea.

Al-Ain intenționează să depună o plângere formală la Confederația Asiatică de fotbal privind acest caz în care este implicat internaționalul român.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa